Missförstådd

Det var riktigt härligt att komma ut på en promenad imorse men sen! Sen tittade jag mig i spegeln och inspekterade min nya frisyr som jag införskaffade mig igår. Och vet ni, jag är grymt missnöjd! Eller nej, så illa är det inte men jag är inte nöjd iaf! Tänk att det alltid ska bli så knas när jag går till en frisör! Men jag undrar hur dom tänker när jag kommer där med min vita tunika och bruna sandaler och sedan klipper dom en flikig rockig frisyr på mig! Det rimmar väl ändå lite illa. När jag satt där tyckte jag att ja men de här blir säkert bra, men NEJ, det blir det inte. Frisyren är verkligen flikig och mitt långa hår är jätteuppklippt så det går inte att få till några bohemlockar i de inte! Nej, det är bara att tupera upp det, köpa skinbrallor och leta upp en gammal guns N’ roses t-shirt… morr.

 

Antagligen är det väl mig det är fel på för jag är så grymt dålig på att förmedla vad jag vill ha. Men alltså säger jag att hon ska klippa upp det och jag visar att håret är ojämt och underligt inte fan ska hon fortsätta på den banan. Måste jag säga att jag vill ha en mjuk frisyr, romantisk, bohemt, enkel, mjuka runda kanter, modern långt men samtidigt lite 90- tal alá Rachel i vänner och Valerie i Beverly hills. Skulle de bli rätt om jag sa så tror ni?! Nej antagligen inte. Jag är så grymt dålig på att förklara. Och den där ivecklade beskrivningen skulle nog bara göra allt värre.Men skam den som ger sig. Jag SKA vara tydligare nästa gång.

 


Kommentarer
Postat av: Lisa

Ett tips: Ta med en bild till frisören nästa gång :)

2012-07-06 @ 10:08:27
Postat av: Kicki

Jag är med så grymt dålig på att förmedla för det blir alltid knas.. :(

2012-07-06 @ 13:40:44
URL: http://www.machmo.se
Postat av: Tomtan

De är inte säkert de beror på dej!!!! JAg har en frissa jag gått till av och till i 20 år... Av; på grund av att hon slutar att lyssna!!! Nu när jag klippte mig sist sa jag att... klipp inte si eller så... Och de var precis så hon klippte!!!! MAn ska inte säga inte när man pratar med barn för de ordet kan de inte förstå..... I rest my case... HAr beställt tid på ett annat ställe efter semestern =)

2012-07-06 @ 18:13:47
URL: http://entomtastankar.wordpress.com
Postat av: Tessan

Frissörer gör alltid som dom vill ändå... Klipper alltid mig hos min moster nu för tiden, hon kan man klaga till och få håret som man vill.

Sv: Åh tack för din snälla kommentar :)

2012-07-06 @ 19:24:51
URL: http://mittlivochlchf.blogg.se
Postat av: Cee

ville bara säga tack för titten på min blogg... kul du tittade in.. jag blev opererat nov 2009 så det är ett tag sedan.. fin blogg du har tittar runt lite ...

2012-07-07 @ 03:24:00
URL: http://ceeslivoframfart.wordpress.com/
Postat av: Anonym

sv: Tack:D ja jag hoppas den sitter bar! :)

2012-07-07 @ 09:17:38
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se
Postat av: Suzan

Det växer snart ut igen!

2012-07-07 @ 11:13:52
URL: http://www.icanrestwhenimdead.com
Postat av: EE

Tycker alltid att det är lite smått panikartat att sitta hos frisören, tycker aldrig dom fattar hur man vill ha det! Superfin blus förresten :)

2012-07-07 @ 18:28:15
URL: http://matenochtraningen.blogg.se
Postat av: Barbro

Jag har funderat om de kan vara så här att frisörskorna är avundsjuka på hur bra man ser ut å därför gör allt för att förstöra ens hår så man ska bli så ful som möjligt??
För de är inte många ggr som jag har vart nöjd när jag gått från frissan utan de flesta gångerna så har jag gråtit å fått be mamma klippa till de så jag inte behöver ha mössa på mig hela tiden.

2012-07-08 @ 09:08:35
URL: http://byebyekilon.blogg.se
Postat av: Minendie

Det är svårt att få fram hur man vill ha det hos frisören. Att ta med en bild låter som ett bra förslag. Hoppas det växer fort så att du kan få det som du vill.

2012-07-08 @ 14:59:48
URL: http://minendie.wordpress.com
Postat av: Snöflickan

Ta med foto nästa gång och samtidigt hoppas jag att du snart kan komma att trivas med din nya frisyr, jag är sådan att jag hatar mitt hår 2v efter jag klippt det sen har jag ofta komt på hur jag ska få till det så hoppas det är lite så för dig med

2012-07-08 @ 15:07:24
URL: http://snoflickansara.wordpress.com
Postat av: Cinderella

När jag välja frissa (och det har jag inte behövt göra så många gånger) så börjar jag med att fråga om hon har Mästarbrev och tillhör Svensk frisörförening. Sen frågar jag om hon är färgtekniker och hur hon ser på att klippa. Sälvklara frågor men innan jag fått klart för mig att det är en som kan sin sak eller en som gått en sexveckorskurs framför mig, så beställer jag inte tid.

När jag sen beskriver hur jag vill ha håret (och det här är då bara de första gångerna) så talar jag om vad jag har framför mig (viktiga möten, fester eller bara semester tex) och hur mycket tid jag vill lägga på styling på morgnarna (oftast 3 min eller så) och sen får hon köra. Å andra sidan har jag kort hår så det växer ju ut snabbt. Men, jag ser ingen anledning till att jag inte får mitt hår som jag vill ha det, jag betalar för det och då ska de leverera. Ställ krav nästa gång!

Jo, du har en intressant blogg, jag känner igen mig i en hel del av det du skriver.

Svar: Tack! Det var verkligen ingen dålig kommentar! Det här ska jag ta till mig och så ska jag vara tydligare nästa gång!
Joline

2012-07-09 @ 10:27:51
URL: http://enbalpaslottetiseptember.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0