Kul?

 
Den här delades på facebook av en vän till mig.... är den kul tycker ni? Det tycker inte jag... jag tar typ illa upp... vi ska gå ut och äta lunch snart och nu tänker jag att hon tycker att jag är tjock, dum och äcklig.
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Du får inte ta allt så personligt! Jag lider av fetma och jag hade aldrig tagit åt mig av dendär, den riktar sig ju till snabbmat, alltså borde alla som äter nån form av snabbmat ibland (liten som stor) ta åt sig av detdär. Let's face it, alla äter snabbmat ibland. Men ändå tar DU åt dig? Det handlar mer om hur Du ser på dig själv än denhär tjejen i fråga, du lägger ju ord i mun på henne när du säger att hon säkert tycker du är "tjock, dum och äcklig". Det tror jag definitivt inte att hon tycker, men det faktum att du drar den slutsatsen av en sån liten grej som en uppladdning på facebook pekar ju mer på hur Du ser på dig själv. Du måste sluta vara så hård mot dig själv, du är värd så mycket mer än att tänka så om dig själv! Du är modig som vågar erkänna att du har ett problem, och du är stark som aldrig ger upp. Det spelar ingen roll hur många gånger man börjar om, så länge man tar sig kraft att ge sig på problemet ännu en gång så har man inte gett upp. Du är så mycket bättre än du tror, kvinna!

Svar: Du har så rätt, jag är jäkligt hård mot mig själv! Men ändå... det är inte så lätt, jag är ju rund och fet och kan nästan inte ta mig upp om jag hamnar på golvet. Jag kan inte låta bli att känna mig träffad och ja, det handlar ju om min syn på mig själv. :/
Joline

2013-02-25 @ 21:22:16
Postat av: Malin

Hade tänkt skriva något liknande som Linda, men nu skrev hon det så bra att jag slapp. ;) Är säker på att din vän inte ens hade dig i tankarna när hon la upp videon. Eller att hon tycker du är dum, tjock och äcklig.

Celsius är energidryck, men utan socker och sötningsmedel, smaksatt med stevia bara. :)

2013-02-26 @ 08:31:35
URL: http://tryingtogetfit.blogg.se
Postat av: Anna

Kan bara hålla med föregående talare! Jag vet att man som tjock tar extra illa upp när saker berör vikt, mått och storlek, men precis som Linda säger: den riktar ju sig mot snabbmat och inte mot tjocka personer! Och dessutom, du gör ju något för att ändra ditt liv, eller hur?

Så sträck på dig och fortsätt visa världen att du är alldeles fantastisk!

2013-02-26 @ 08:46:08
URL: http://kanelpinglan.wordpress.com
Postat av: J.

Jag tyckte att den där var skitdum, helt ärligt. Äter man snabbmat är det inte ens säkert man blir fet, man kanske får diabetes typ 2 men är smal? fettet sitter i ådrorna. Varför gjorde de inga djur med diabetes eller kärlkramp isf? Den där filmen bidrar till att man kopplar ALLT till vikten och det är redan bevisat att överviktiga människor INTE blir inspirerad av såndär propaganda, snarare tvärtom. Nu har jag såklart tappat bort artikeln, men ja. Irriterande. Räcker det inte med vikthets liksom? Dessutom finns det redan överviktiga djur som får för mycket vanlig djurmat och som lider. Så av den anledningen var det inte heller kul.

Men jag tycker däremot inte att du behöver ta åt dig. Den handlade ju om snabbmat och tycker inte att du stämmer in övht! Så jag tror knappast att din vän hade dig i tankarna när hon la upp den där.

2013-02-26 @ 11:03:20
URL: http://jenniferitext.blogspot.com
Postat av: J.

Skrev världens kommentar men den försvann? suck :/. Tror inte din vän hade dig i åtanke iaf! Men jag tyckte videon var helkorkad ändå, det finns överviktiga djur redan som lider. Inte kul. Sen betyder inte dålig mat alltid ökad vikt, det kan innebära sjukdomar som inte syns. Bidrar bara till vikthets, och det räcker med vikthetspropaganda. Sen bidrar inte sånadär videor heller till att personer med fetma eller övervikt går ner, utan snarare tvärtom. Orkar dessvärre inte länka artikeln nu, men har den nånstans! x)

2013-02-26 @ 11:06:50
URL: http://jenniferitext.blogspot.com
Postat av: Julia

sv: åh tack!

Hoppas det går bättre för dig med viktminskningen! Det är inte lätt :/

2013-02-26 @ 15:42:21
URL: http://youlia.blogg.se
Postat av: Gentle Giant

Jag förstår att du finner videon offensive! Den bygger på alla stereotypa fördomar som finns om överviktiga även om den handlar om snabbmat. Den drar dessutom en koppling mellan snabbmat och övervikt, vilket stämmer ofta men inte alltid. Så, även om din vän inte hade dig i åtanke och inte tänker om dig så som du känner så förstår jag att videon väcker de känslorna.

Själv hade jag vänner på middag igår och en av dem börjar prata om klassåterträffar där man ser att folk gått upp i vikt och han menade att man då tänker 'vad hände som ledde till detta?'. Och hur man kan låta sig förfalla så etc... Det triggade/påverkade mig som sjutton även om det inte hade ett dugg med mig att göra.

I båda fallen (videon och min väns samtal) så handlar dte om den allmänna synen på överviktiga. Att man borde 'skämmas', att det är ens eget fel och att man 'borde ta tag i det'. En mycket förenklad bild som ibland sårar...

Det jag brukar göra är att tänka på att jag och mina närmsta vet både mina anöedningar till min övervikt, min kamp för att ändra på det och mina mål. Det gäller att komma ihåg att det är de som räknas i slutändan.

Svar: Bra skrivet! Tack för att du klargjorde lite hur människor tänker. Jag såg bara svart när jag såg videon men kunde inte riktigt sätta ord på mina tankar och känslor.
Joline

2013-03-03 @ 17:15:55
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se
Postat av: emma-isabella

Jag tycker inte att den är rolig.. men heller inte tråkig. Tycker att den är söt.
Jag ler.
Den var säkert inte riktad till dig. Varför tänker du ens så?
Du borde jobba på din självkänsla tror jag? :)

Håller med ovanstående.
VAR INTE SÅ HÅRD MOT DIG SJÄLV!!!
:/

Varma kramar

2013-03-10 @ 23:49:52
URL: http://emmaisabellavictoria.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0