Utvärdering av tiden med min PT

Nu tycker jag att det är dags att sammanfatta mina tankar om den här tiden.
 
Jag måste säga att det verkligen har fungerat mycket bra för mig att fota min mat och träffas en gång i veckan med min PT. Det har gått lättare än vad jag någonsin kunnat ana! Kanske är det för att jag har ganska mycket prestige i mig och jag vill inte vara en "förlorare" i hennes ögon. Kanske har pengarna spelat in litegrann också, ca 600 kr/vecka och då kan jag ju inte gå + på vågen varje vecka, det vore inte oacceptabellt i mina ögon. Jag hade inte haft samvete att fortsätta om det varit så.
 
Men det gäller att man är ärlig! Eller är ärlig om att man inte är ärlig. Jag la upp ett stort rött kryss när jag haft en dålig kväll ibland och skrev att jag inte ville fota men oftast skrev jag vad jag ätit istället. Sedan är det viktigt att man gör detta med en människa som man känner sig absolut bekväm med! Det är ett samspel och man måste vara trygg för att vilja och orka genomföra något liknande!
 
För er som inte har koll på vad jag har gjort så har jag haft hjälp av en PT som följt mig på ett instagramkonto där jag lagt upp alla mina måltider. Hon har kommenterat då och då och sedan har vi träffats 30 min varje vecka för vägning och samtal om hur veckan varit och mål och tankar inför nästa vecka.
 
Jag rekommenderar verkligen alla som har den ekonomiska möjligheten att ge ett sådant här upplägg en chans. Alltså om ni har en liknande problematik som mig. Visserligen är det väl lite tidigt att "ropa hej" innnan jag vet hur jag klarar mig själv men det känns ändå som att jag insett att det är möjligt att "sköta sig". Tidigare har mitt behov av att äta sötsaker varit så starkt att jag kunnat göra nästan vad som helst! Jag har varit arg på mitt barn när han inte kunnat somna, detta för att jag hellre ville gå och äta godis. Jag vet! Förlåt min älskade unge! Jag vet att det är sjukt!
 
Jag tror aldrig att jag kommer bli en "smal" människa eller normalviktig enligt bmi men för mig vill jag att det ska vara rimligt. Jag vill ha ett mer sunt sätt att se på ätandet i alla dess former. Jag vill kunna handla kläder på den vanliga avdelningen i en butik och jag vill inte att min vikt ska hindra mig från att göra något som jag vill mer mitt liv!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0