Peppad!

Jag är en sån som kan bli peppad av att ha saker att se fram emot. Så har det inte riktigt varit på sistone utan livet, eller ja vikten har gått stadigt utför, eller ja uppför...

Men igår fick jag ett glädjande besked. Jag och T ska åka på finlandskryssning. Jag vet, det är lite låg klass på sånt men skitsamma. Jag ser verkligen fram emot att åka bort bara hon och jag och prata, prata och prata! Jag har också bestämt mig för att detta ska peppa mig att skärpa mig!

Igår när jag fick smset om att resan var bokad satt jag med (ännu en) pizza i högsta hugg och till dessert en gott och blandat. Men jag blev så peppad av smset så jag gav det sista i godispåsen till min kille och stack iväg till gymmet! Jag var där i 1 tim och 30 min och bara njöt av härlig musik och arbetande muskler.

Så nu har jag alltså en liten utamning med mig själv, hur mycket kan jag gå ner tills vi ska åka 16 maj? Jag vet, det är jättesnart men skitsamma om jag bara går ner 2 kg, det är bättre än inget!

HERE I GOOOOO!!!!


Gungade min värld

Igår öppnade jag mig för ännu en människa. Det visade sig att denna person står i valet och kvalet om hon ska göra en magsäcksoperation eller inte och det väckte massor med känslor inom mig. Hon sökte hjälp hos sjukvården och med stöd från dietist, läkare och beteendevetare har hon nu gått ner 13 kg. Idag väger hon ungefär som jag men är äldre än mig och har många risksjukdomar i släkten. Så frågan är, ska hon fortsätta kämpa på egen hand eller ska hon lägga sig under kniven?

När hon berättade detta gungade min värld rejällt, hon väger lika mycket som jag men är berättigad till denna operation! Men det är väl mer komplicerat än jag kan förstå och jag skulle aldrig få den operationen... det tror jag iaf inte.

Någonstans skriker min kropp JAG VILL OCKSÅ!! Tvinga mig in i ett skruvstäd och skruva åt, lite till, och lite till. Men jag vet att det aldrig skulle hända, jag väger för lite, är för ung, är för frisk och har grymma psykiska problem! Jag kan faktiskt inte ens föreställa sig vad som skulle kunna hända om möjligheten att hetsäta försvann! Men det är ju de som är grejen, jag tror inte att jag skulle kunna klara den den där introdutionsperioden när man ska bevisa att man kan sköta sig enligt kostschema och gå ner i vikt innan opertionen. (Sen kan jag väl säkert betala för min egen opertion och då är det säkert en helt annan femma, men det är INTE ett ekonomiskt möjligt eller försvarbart alternativ). 

Sorg i mitt hjärta men glädje i att någon annan snart kanske är ur sitt helvete.

 


Bojkott

Vet ni en sak, jag bojkottar H&M. Jag tycker dom har skitkläder, skitkvalité och divig personal. I staden jag bor är personalen verkligen under all kritik!!! Sen ska vi väl inte prata om deras reklam heller, bara magra, i princip sjukliga modeller. Nu är visserligen de här bilderna några säsonger gamla men det är bland annat på grund av deras modeller som jag bestämt mig för att inte handla där. Sen förstår jag såklart att lilla jag inte gör så stor skillnad i det stora hela men jag mår iaf bra av att göra det valet i mitt liv.

När jag googlar runt så hittar jag faktiskt flera artiklar om att H&M blivit anmälda och fällda för att ha för smala modeller! Helt ute och cyklar är jag alltså inte!!
Bara jag

Nu har mamma åkt hem och det är okej med henne.

Det har inte gått särskilt bra för mig sedan mamma kom och idag beklagade jag mig för min henne (hon vet inte om min ätstörning). Jag berättade att jag  inte mår bra om jag inte får äta frukost, lunch, middag och gärna några mellanmål. Då sa hon "men det är ju bara du som kan ordna de". Jag blev faktiskt helt tyst... för det är ju sant. Jag vill ju gärna skylla på henne för att hon är här och rubbar min rytm men det är ju bara jag som kan se till att sköta mig... jobbig tanke...


Före och efter

Jag skäms men jag tänker vara ärlig

Före frukost och efter frukost...

  


Slutade med

Haveri, haveri. Mamma hamnade på akuten och jag gick från jobbet för att vara hos henne. Hon fick gå hem efter några timmar men hon var dåligt så tog jag med henne hem. Hon ville ha pizza och det slutade med att vi köpte pizza, godis och hyrde film. Haveri, haveri...
o godiset var inte ens gott.

Vi är lika

Ibland kan jag känna någon typ av gemenskap med andra stora. Jag kan se dom och känna att vi delar något. Jag vet, det kanske är skumt. Men det finns faktiskt mycket som knyter oss samman.

Min mormor har alltid tyckt att det är roligt att hitta fysiska likheter mellan människor. Mina kusiner kunde vara lika olika idrottsstjärnor men jag var alltid lik någon tjockis. När jag var liten började det med att jag var lik Tjorven och sedan var det en stor tjej som var med i Nya tider. Var det någon idrottsstjärna jag var lik så var väl en kullstöterska från Ryssland.

Kanske var det inget illa menat men jag blev sårad. Jag ville inte vara lik någon bara för att den var tjock, som om alla tjocka ser likadana ut?!

Nu däremot är jag äldre och jag förstår mormor. Är man stor så får man så otroligt lika attribut. Något i ansiktet gör att jag ibland kan se mig själv i andra. Ibland är det kusligt likt med stora kinder, rund näsa, små ögon och dubbelhaka. Benen är ofta kobenta och man har en lite vaggande, gungande stil.

Det är hemskt, men det är sant, tjocka människor är ofta lika varandra.


Hemligt vapen?

Det känns som sagt svårare än någonsin att stå emot godiset!! Det är helt sjukt faktiskt! Så nu tar jag till ett av mina hemliga vapen. Jag vet inte hur effektivt det är men jag inbillar mig att det fungerar iaf.


Ändra livsstil

Jag har insett jag nog inte har skrivit om min kompis som bor i en annan kommun och som har kommit i kontakt med en riktigt spännande insats. Hon lider nämligen av liknade problem som mig så till slut sökte hon hjälp. I kommunen informerade dom då om att dom ska starta en livsstilskurs där en grupp under en 2 års period ska följas åt och bit för bit göra förändringar. Jag tycker verkligen att det låter helt underbart!! Det var ett bra tag sen hon berättade detta för mig så jag kommer inte ihåg alla detaljer men det handlade inte om någon bantningsmetod eller att träna maniskt. Det handlade om att i små, små steg göra förändringar i sitt liv. T.ex. började man med att träna 1 gång i veckan i ett antal veckor och sen ökade man successivt. När det gällde ätandet var det samma sak, då började man också i små steg med en livsstilsförändring.

Kanske är jag lättlurad men någonstans tycker jag att detta låter otroligt sunt! Att ge sig själv tid och att ta ett litet steg i taget låter ju jättebra!! Men det är ju så många andra teorier som råder i samhället. Det är nolltolerans mot socker och kolhydrater och minst en timmes träning/dag. Jag erkänner verkligen att jag är fullkompligt förvirrad i mitt huvud just nu men jag har en plan. För mig är det just nu viktigt att jag överhuvudtaget äter frukost, lunch och middag. Jag lever lite efter good enough tänket. En middag bestående av köpta köttbullar och vanliga makaroner är bättre än en påse godis. Så är det bara och det är good enough!!


Skada

Jag kan inte förstå att dessa dagar är så svåra! Det känns som att det aldrig har varit såhär svårt att hålla sig från godis!!

Idag så var det iaf en informationsträff på jobbet och det var en tjej där som höll i mötet och hon var jättehärlig! Hon var så engagerad och glad! Hon var även jättestor och hon gick på kryckor. De i gruppen som kände henne frågade vad som hänt och hon berättat att hon varit ute och gått mycket på sistone och något hade smällt till i benet när hon gick i skogen. När hon berättade det knöt det sig i mitt bröst. Jag vill inte skada mig själv på grund av min övervikt och jag är verkligen orolig för mina knän. De gör ont till och från och det är verkligen inte bra!!

Så idag har jag varit på bodybalance och faktiskt så kände jag mig inte riktigt lika mycket som en valros så som jag gjorde förra gånen. Vikten är iofs igen skillnad men känslan i kroppen var det och det är bra!


Ostabil

Vaknar upp och känner mig rätt nere, jag är smått ostabil just nu. Jag skulle vilja åka iväg till en stuga i skogen och stanna där tills jag jobbat med mig själv och mitt sockerbehov.

Men det finns ljus i tunneln. Jag har klarat det förut, men den här gången kommer det att ta längre tid och den här gången ska mitt hjäta och mina känslor följa med.

En vacker sommar för längesen
 


Så arg!

Nu är jag en riktig bitterfitta men jag är så jäkla less på att gå på dåliga spinningpass!! Idag provade jag en ny instruktör och hur gick det? Jo hon hade skitdålig musik och allt gick så in i helvete fort! Hade jag inte varit så stor och fet hade jag gått fram och frågat henne varför? Jag kunde under inga omständigheter hänga med i tempot eftersom PRECIS ALLA låtar var upptempolåtar. Frågan är dock, är det jag som är så stor och fet att jag inte orkar eller är det underligt att man bara väljer låter med så sjukt högt tempo? Eller var det kanske ett sånt pass? Ja, inte fan vet jag! I slutet var det  iaf en låt jag gillade och vad hade hon gjort då?! Jo då hade hon ju hittat funktionen som får låten att gå ännu snabbare och jag bara kokade av ilska, jag var så jävla arg!!!

Och nu när jag ändå är så jävla arg så kan jag berätta att jag ätit massor chokladsås iikväll, direkt ur förpackningen!
AAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!

Alla har problem

Någonstans så måste det faktiskt vara så att alla med en rejäl övervikt har problem med ätandet. Sen behöver det kanske inte vara kopplat till en massa känslor, det finns säkert de som bara är riktigt matglada och/eller kanske slöa (i den meningen att de är enklast att laga halvfabrikat och köpa hem pizza).

Det är faktiskt en knepig tanke när man tittar sig omkring och inser att alla dessa tjocka människor har problem. Det finns säkert massor med människor med diverse problem men det syns ju inte alltid på utsidan. För mig känns det jobbigt att min storlek faktiskt skriker – JAG KAN INTE KONTROLLERA MIG SJÄLV!

För sanningen är faktiskt att det krävs lite engagemang för att underhålla den här kroppshyddan. Jag ser ju ut såhär av en anledning = jag stoppar i mig mer än vad jag behöver. 

Sorgligt är vad det är.  


Jag kom iväg

Jag kom iväg igår och träffade mina tjejkompisar och min gamla vän från förr! Jag är stolt över mig själv som gjorde det men jag följde faktiskt mitt hjärta för vartefter tiden gick så blev jag mer och mer sugen på det hela. Jag tänkte på att även om jag är stor så har jag andra saker i mitt liv att vara stolt över! Kvällen blev helt okej, den var till och med riktigt bra fram till slutet, då vet jag inte vad som hände men jag blev lite sne så det var synd. Men, men ett steg i rätt riktning.

Fredagen var en kamp mot godiset och jag gjorde allt för att sysselsätta mig. Jag klarade kvällen utan godis och jag lyckades t.om. fixa nya naglar!!


Uttbrott och sammanbrott

Igår bröt jag ihop. Det är så sjukt egentligen och jag kan inte ens förklara hur det började. Men jag och min kille började bråka och tillslut så exploderade jag! Hade jag kunnat kasta bordet på honom så hade gjort det, bordet satt dock fast i väggen men de fick sig en tjänga det kan jag lova! Jag vet inte om jag någonsin känt så, jag ville kasta allt jag hade i närheten, men jag hade sans nog att inse att jag vill inte städa upp glasskärvor över hela köket. Men tillslut bröt jag ihop och började gråta. Det är ytterst sällsynt nu för tiden men jag grät faktiskt rätt ordentligt! Tillräckligt ordentligt för att det skulle kännas som att jag skulle spy så jag stod lutat över toan hulkande med tårarna rinnande längs kinderna och kippade efter andan. Det hela gick över rätt fort och det enda jag kan säga som förklaring är det faktum att jag försöker hålla mig ifrån socker och min kropp och hela mitt väsen får panik och kan inte resonera klart!

Jag blir rädd... verkligen rädd för vilken fruktansvärd kraft som har mig i sina klor, vilken fruktansvärd kraft som jag låter ha mig i sina klor!

En bra morgon

Vaknade och regn-blandad snö öste ner. Men vad gjorde det när jag börjar känna mig hemma på jobbet, jag fyller en funktion och har egna samtal. Och igår blev jag också officiellt ledare för en kör för utvecklingsstörda! Livet känns helt okej en dag som denna!!


Dilemma/problem

Jag har ett dilemma. På lördag kommer en kompis till min stad och jag har inte träffat henne på evigheter och jag är rätt säker på att hon inte sett mig sen jag blev gigantiskt fet. Jag har undvikit henne förut när hon varit på besök men den här gången har jag sagt ja till att träffas och vi är några stycken som ska träffas hos en tjej på lördag. Men nu till mitt problem/dilemma. Jag vill ju inte gå dit! Visst det skulle kanske vara trevligt men jag känner mig så fruktansvärt obekväm i mig själv och min kropp så jag vill inte träffa henne! Hon är en snygg, smal tjej som säljer fina väskor och klockor i Sthlm och hon är ganska ytlig i sin natur. Och jag vet att hon och min andra kompis kommer att diskutera min storlek bakom min rygg och jag står inte ut med den tanken!! Därför skulle jag verkligen bara vilja smita från det hela. Problemet är bara att det skulle verkligen inte vara första gången jag gör det. Och vad skulle jag dra för dum lögn?

Ja, fan va det här är jobbigt. Visst det är mycket jag inte vill nu för tiden och det mesta som jag gör blir roligt iaf men det här vill jag verkligen inte! Jag vill bara gömma mig under en sten tills jag blir smal och inte komma ut fören dess!


Ett dygn

Snacka om att jag kände mig som en riktig missbrukare igår när jag bestämt mig för att klara kvällen utan godis. Jag var helt rastlös, sjöng och hoppade på stället. Till slut kunde jag sätta mig vid datorn och läsa en massa bloggar! Allt för att hålla mig sysselsatt! Men nu har det gått ett dygn utan godis!


120318

Nu när jag ska ha civila kläder på mig om dagarna så tänker jag på det här med att stora människor gärna klagar på vad det finns för kläder att välja på, man talar om tält och så vidare. Visserligen kanske jag inte är det största som går i ett par skor men jag upplever iaf inte att det ser ut på det viset. Nu för tiden så går jag ofta på de stora avdelningarna och jag tycker att det finns mycket att välja på. Sen vet jag inte om andra är ute efter andra typer av kläder men jag är av den åsikten att jag tycker man ska klä sig efter sina förutsättningar, framhäva det som är fint och dölja skavanker. Jag har massor med tajta kläder hemma i lådorna men jag använder inte något sådant nu när magen sticker ut åt alla håll och kanter. Sen är det olika beroende på hur man är formad också och vad man bär upp och är bekväm med. Själv är jag bara som en stor barbapappa och jag känner mig inte bekväm i tajta kläder.

Än så länge får det alltså bli lite luftigare toppar och koftor men förhoppningsvis ska det inte alltid vara så. Nu har jag iaf sytt in midjan i mina byxor i stl 48 och det kändes skönt. Det betyder ju faktiskt att stl 48 är för stort och det värmer lite.  Nu sitter iaf byxorna som en smäck!

Bjuder på en dagens!


Orolig

Okej, nu är jag smått orolig. Visserligen är jag lite hypokondrisk men ibland nu för tiden är jag så himla törstig. Inatt var det så illa att jag fick på upp och dricka vatten två gånger. Förhoppningsvis beror det på att jag ätit något väldigt salt men tanken på något annat snurrar ju såklart i huvudet.
Tjockisnotiser från igår

Saker som hände igår...

Vi var fyra som skulle åka i en liten hiss så jag frågade, vad det var för maxvikt. Det var 500 kg och min kollega säger ”men det är ju ingen av oss som väger över 100 kg.” Mmm… tänkte jag.

Jag var på informationskväll igår och det serverades bulle. Jag tog en men ville så klart ha en till så i slutet av fikapausen står jag vid bullfatet och är på väg att ta en till. Då kommer det fram en fyrkantig liten kvinna och tar en hon med. Hon säger ”jag har redan tagit en”. Hon säger det sådär med glimten i ögat och jag utbrister, ”det har jag med”. Då inser jag vår bistra samhörighet.

På samma infokväll berättade en kvinna att den utrustning som brandmän har på sig väger 25 kg. Så hon förklarade att det är rätt tufft och tung att bära runt på. Då kom jag osökt att tänka på att jag faktiskt släpar runt på 25 kg extra varenda dag!


120416

Idag var jag äntligen hos Cissi på ätstörningsmottagningen igen. Det var 3 veckor sen så jag hade laddat rätt rejält! Det resulterade i att jag hoppade från ämne till ämne och var smått osammanhängande. Men återigen har jag så jäkla svårt att återberätta vad vi sa!

Men vi pratade om oro och att jag är riktigt dålig på att hantera mina känslor. Mot slutet av samtalet blev det dock väldigt hett om öronen och tårarna började rinna. Bit för bit kröp det fram att jag känner mig rätt olycklig. Jag pratade om att jag "fått min mamma tillbaka" och att det borde ju minska mitt ätande! Det borde t.ex. vara nog att bara umgås med henne men jag vill ju ha både henne och godiset! Samtidigt har jag väl så jäkla höga krav på allt!  Jag har så svårt för begreppet good enough. Vad är det jag begär av livet egentligen?! Kan jag någonsin bli nöjd?
120315

Nu är jag hemma igen efter gårdagen äventyr! Och vet ni?! Jag hade det bra och kände mig faktiskt t.om. lite fin! Jag hade en jättekul kväll och jag kan väl inte förneka att lite alkohol lättade på de negativa tankarna. Sen åt jag visserligen värsta bamseefterrätten som gjorde mig smått sprängfärdig och illamående men det var ju helt mitt eget fel och det var riktigt dumt!

Jag har verkligen haft det jättetrevligt och jag har känt mig lugn och tillfreds. Jag är så jävla glad att jag har T och hon betyder så grymt mycket för mig!!

Jag fixade håret också och det blev riktigt bra. Jag glömde dock att ta kort igår så här kommer ett lite halvslitet "dagen-efter hår".


120414

Idag ska jag till den kungliga huvudstaden för att träffa vänner och gå ut och äta. Men vet ni en sak, det känns rätt jobbigt. Jag var ute här hemma igår och åt och jag inser lixom att jag knappt tittar på mig själv i spegeln innan jag går ut. Jag känner mig bara som en stor boll och ansiktet har inga som helst former! Det är omöjligt att sminka mig för inget ser bra ut! Därför känns det smått omotiverande att försöka klä upp sig och gå ut.

MEN HUR FAN KAN DÅ INTE DESSA KÄNSLOR FÅ MIG ATT SLUTA STOPPA I MIG EN MASSA SKIT!!!!! HUR FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN ÄR DET MÖJLIGT!!?!?!?!?!!?!?


120313

Tänk va mycket tankar man har. Och så mycket dumma tankar jag har! Jag tror tametusan att jag gör det så himla svårt för mig själv. Denna ständiga kamp som pågår i mitt huvud gör det nog väldigt svårt att få ro. Det pågår en ständig köpslagning och jag slits mellan hopp och förtvivlan. Ena dagen kan jag tro att det ska bli ordning och jag tänker att nu ska jag nog kunna gå ner 5 kg tills jag ska på dop. Men redan nästa dag så havererar det och jag trycker i mig godis. Jag tror faktiskt att jag gör såna jäkla tankevurpor hela tiden som försvårar hela mitt liv!

Jag har svårt att leva här och nu, eller så är det jag gör… bara lever för stunden och skiter i framtiden. Fast det gör jag ju inte för jag mår ju skit inför framtiden och mitt ständigt ökande omfång!!

Nej fy va snurrigt! Jag ska till Cissi på ätstörningsmottagningen på måndag och då ska jag allt ta och diskutera detta problem.

Nu väntar en helt fylld av jobbiga utmaningar… vilket innebär en helg fylld av roliga planer med middagar och vänner… knepigt va? Tankevurpa


120412

Igår kväll hade jag tänkt att äta något dumt. Jag skulle till mormor och tänkte, nu har jag min chans!! Men, jag lämnade plånboken hemma och gick ändå. Och det var ju bra. Men ändå känner jag mig inte så glad. Men vadå, hade jag tänkt att det skulle kännas som att jag vunnit vm-guld eller?

Jag var iaf på ett Bodybalancepass i tisdags. Det är en av de aktiviteter som jag har lovat mig själv att jag ska göra en gång/vecka! När jag var där så såg jag mig själv i spegeln och det var en hemsk syn, tanken som dyker upp är typ ”vem är människan i fatsuit”? Det är helt sjukt!! Mina bröst typ täcker mitt ansikte när lutar mig framåt. Men jag ska försöka att inte bara tänka negativa tankar. Bodybalance är faktiskt min grej och jag är smidig trots min storlek och jag har bra teknik. Jag älskar Bodybalance och jag tänker gå på det varje tisdag framöver och förhoppningsvis kommer jag att bli ännu bättre och kanske kommer jag efter en tid att kvävas lite mindre av mina gigantiska bröst.


Den bittra sanningen

Okej, dags för lite bitter jävla sanning! Jag har tvingat min stackars pojkvän att ta bilder av mig och nej, han är ingen mästerfotograf och han fick verkligen inte fram mina bästa sidor på de här korten!

Men okej, jag vet att det inte är hans fel. 

Detta är sådana där bakofram bilder, för jag har ju inte gått ner i vikt, jag har ju gått upp sedan jag senast tog bilder!!! Jag mår verkligen pyton över dessa bilder och skäms rejält över att lägga upp dom...

Men här har ni iaf 100,3 kg tjockis!! Jag för övrigt tryggt på mig samma behå som på de andra korten men idag är den alldeles för liten så jag använder den inte!

                                    


Jag bjuder även på mina gamla tjockis bilder där jag faktiskt var liiite mindre, 96, 5 kg

                                           

Spinning!!

Ännu en gång på gymmet!! Det känns riktigt häftigt! Men jag ska ta det lugnt för jag vet hur det kan gå annars. Då säger kroppen ifrån och så kör jag rakt in i väggen. Det är läskigt när ens kropp inte riktigt är att lita på, jag känner att mina knän är känsliga så jag tar det lugnt.

Idag blev det ett spinningpass och det var riktigt skönt! Tyvärr började dock passet med riktig skitmusik och du surar jag ur direkt. För mig är det så otroligt viktigt att det är bra och peppande musik. Så när jag satt där och surade sa jag till mig själv, "du ska bli spnninginstruktör! Du älskar spinning och vill verkligen nå dit!" Jag har säkert skrivit om det förut men jag vill verkligen bli spinninginstruktör! Det har varit en dröm i så många år men jag säger alltid till mig själv, "vänta tills du blir smal". Men jag blir ju aldrig smal!!!

Hur som helst så har jag iaf min egen lilla spinningincykel hemma och jag älskar att leka intruktör och spela musik och cykla tills benen brinner!! Spinning är en helt underbar upplevelse och jag älskar måbra-känslan som sprider sig i kroppen och får varje hårstrå på kroppen att resa sig!!


IGEN!

Tänk va det är bra att vara ledig! Idag kom jag iväg till gymmet igen! Men tro nu inte att detta kommer bli någon daglig vana. Jag har bara en riktigt lugn påsk som gör att jag både vill och orkar med att träna.

Det blev ett ordentligt träningspass men tyvärr var jag dum nog att ställa mig på vågen när jag kom hem och det stor 100,1 kg. Jag brukar visserligen alltid väga mig på morgonen men det är hur som helst INTE BRA! Men jag försöker att inte tänka på det. Kanske ska jag våga mig på att ställa mig på vågen imornbitti och hoppas på bättre lycka.

Vi får se... trots detta positiva (och negativa) inlägg tänker jag erkäna att jag nu ska öppna mitt påskägg och mumsa till söndagsfinalen av Big Brother!!

Jag klarade målet!

Gissa vem som kom iväg till gymmet imorse då? Jag vaknade tidigt och stack ner till gymmet och jag var där alledels själv första halvtimmen, I LOVE IT. Det blev ca 60 min på lite olika kontidionsmaskiner och jag jag kan stolt säga att jag klarade veckans mål som var att röra sig 3 gånger!!

Så nu gräver vi inte ner oss i hur mycket godis jag ätit utan är glada för att jag klarade mitt träningsmål : )
Jobbig långfredag

Oj, oj påsken är i full gång och det går sådär. Idag bråkade jag rejält med killen när vi varit på affären och jag köpt mänger med godis! Det finns inget försvar i en sådan situation men jag blev ändå så himla arg på honom! För varför lägga sig i där och då?! Jag sa till honom att han kan hjälpa mig när jag ber om det istället. Men då är han så himla ond och elak och säger " jag tänker hjälpa dig med idiotiska grejer som att ta ditt kontokort". Sen bad han mig förklara varför jag gör som jag gör, smyger och tokhandlar mängder med godis. Jag börjar förklara och han utbrister "vilket jävla skitsnack". Då vill jag självklart inte fortsätta förklara men det tycker han visst att jag ska! Hur fan kan han tro att jag vill försöka förklara min situation när han häver ur sig att det är skitsnack!!!  Ibland är denna söta snälla pojke allt annat än just det!!

Men jag vet att det jag gör är fel i allt mitt agerande kring ätandet och jag förstår att han känner sig helt maktlös! Och det är klart att det lättaste sättet för honom är att få utrbrott på mig när jag köper på mig ett kg godis i affären. MEN!! Det är ju vardagen jag vill ha hjälp! Suck och snyft säger jag bara.

Var tvungen att skriva av mig!

Idag är det varit tungt, riktigt tungt. Ibland känner jag att en panikattack är nära och det är skrämmande. Jag är på jobbet nu och jag är lite dum som bloggar på jobbet men jag måste få ur mig detta!! Jag är verkligen inte i form idag och det är riktigt jobbigt att försöka jobba då. Jag känner att gråten är nära men samtidigt vill jag ju såklart hålla mig samman eftersom jag är på mitt nya jobb. Tyvärr kommer det inte att bli många knop gjorda idag men så får det bli, alla har en dålig dag ibland. Men jag har några teorier kring livet och varför det är som det är…

Ibland tror jag på en högre makt som kan ändra på saker och ting. Framför allt så hopps jag på en högre makt! För någonstans är det ju faktiskt så att jag inte orkar/har kraft nog att göra saker som jag borde göra, stora som små. Samtidigt kan jag fråga mig själv, är jag bara slö, slapp och likgiltig eller vill jag faktiskt inte förändra mitt liv? En annan synvinkel är detta med ”offerkoftan”. Tycker jag om att må dåligt, är det något jag strävar efter, att sitta ensam och titta ut genom fönstret och drömma om hur mycket grönare gräset är på andra sidan.

Men det händer faktiskt ibland, att det känns som att någon är nära, att någon lägger sin hand på min axel och säger att allt kommer att bli bra. Kanske är det inbillning men det värmer iaf , det skickar till och med en behaglig rysning genom hela kroppen.


Något bra!

Igår hände det faktiskt något fantastiskt! Helt plötsligt fick jag en ingivelse och skickade iväg ett sms till en kompis och frågade om hon ville följa med ut och gå. Det ville hon så vi gav oss iväg och det blev en rejäl promenad! Och tänk va skönt det var, det var skönt att få gå av sig en massa oro och rastlöshet och så var det skönt att bara få prata och umgås med någon.

Däremot så märkte jag att min mage inte var helt nöjd med promenaden, det rumlade runt rätt ordentligt. Hur som helst så inser jag att mitt beteende verkligen sätter sina spår fysiskt. Ja och då menar jag inte bara att jag blir tjock. Jag är trött och slö och min mage är måttligt nöjd. Jag har en ganska snäll mage annars men hetsätandet sätter sina spår.

Men nu går vi mot en påskhelg och det är faktiskt en högtid som ger mig rätt mycket ångest. För är det något som hör påsken till så är det väl godis i stora lass! Jag älskar ju påskägg, fullkomligt älskar det!!

Så hur kommer det att bli i påsk? Den som lever får se

Bjuder på en dagens också, strumporna kanske är så snygga till, men va tusan jag har ju skor på mig hela dagarna.
Dags för lite sanning

Jag klättar snart på väggarna! Från att jag kom hem så har det krypit i hela kroppen och jag vet inte riktigt vad jag ska göra!! Kanske är det för att jag bestämt mig för att inte äta något... ja förmodligen är det just så! Hur som helst så har jag varit lite snål med info om vad jag har ätit på senaste tiden och det är väl för att jag inte vill erkänna att situationen ser ut som den gör! Samtidigt vet jag inte om det behövs att jag skriver ut all skit. Men någonstans så vill jag att de som sitter i skiten som jag ska kunna läsa mina ord och tänka, jag är inte ensam!

Igår stack jag iaf iväg till affären efter att min kille åkt hemifrån. Jag köpte MASSOR med grejer och kunde inte äta upp allt. Jag slängde glass och grejer i diskhon och en chokladboll som blev över la jag i min killes väska så att han skulle hitta den och äta upp den på jobbet. När min kille kommer hem så utbrister han plötsligt "va fan är det här?". Då inser jag att jag glömt att ta bort skiten från diskhon. Jobbigt värre men han blev inte så farligt arg.

Idag när min kille kom hem så gick han på toa och jag tog direkt hans väska och kollade om chockladbollen var kvar. Det var den och jag tänkte i mitt stilla sinne att han kanske inte har märkt att den var där. Så jag stoppade i mig den fortare än kvickt. Lite senare sitter jag här i soffan och han säger att det är inte bra att jag/vi äter så mycket dumt men om jag vill ha en grej så har han det åt mig. Jag börjar vrida på mig och inser att nu blir de nog problem. Efter lite trixande fram och tillbaka (jag var ju inte säker på att det verkligen var chokladbollen han menade) så reder vi ut det hela och jag erkänner att jag redan tagit chokladbollen. Hal blev grymt besviken på mitt beteende

Korkat värre hela situationen och jag inser ju att jag är som värsta missbrukaren! Jag är beredd att offra mycket alltså! Min kille blev iaf besviken på mig och säger åt mig att jag ska sluta smussla och ljuga. Men jag vet, jag tror nämligen att det är en del av hela grejen, utmaningen med smygandet...

Insikt om mig själv

Idag har jag fått vara med på flera möten på jobbet och det var riktigt intressant! Det ska nog kunna bli bra det här. Ett problem är bara att jag insett att jag tror mycket mindre på mig själv än vad jag trodde. Det där låter ju lite konstigt men det jag menar är att jag inte känner mig trygg i mig själv och min yrkesroll. Inom kriminalvården var det lättare för då hade jag uniform på mig. Man klädde liksom på sig en roll. Här däremot är det ja, bara lilla jag i mina färglada kläder som ska sitta framför en familj och prata om hur de uppfostrar sitt barn. Haha, det är ju helt bissart! Men, men det kommer säkert bli bra och allt kommer falla på plats så småning om. Men just nu känner jag mig rätt liten fast jag är så stor.

På tal om stor så tyckte ztorzillen att jag inte alls såg så stor ut på mina tidigare bilder men det beror ju på vad man jämför med. Jag har aldrig vägt såhär mycket så för mig är det sjukt enormt. Hon undrade även hur lång jag är och hur mycket jag väger så här kommer en någelunda ny vågbild. Jag väger alltså 98,7 kg och är 167 cm.

Dagens bittra sanning


Helgens utmaningar

Jag har haft en härlig helg där det hänt lite allt möjligt. Igår var mamma på besök och hon har lärt mig att virka mormorsrutor! Visserligen går det varken särskillt bra eller fort men jag jobbar på de ;)

Ätandet har verkligen gått sådär! För shit va svårt det är när man är med andra människor som har andra prioriteringar i sitt liv. Jag vet inte riktigt hur jag ska resonera kring sånt. Det är ju faktiskt en av anledningarna till varför det är lättast att bara vara hemma, där kan jag iaf kontrollera vad och när jag ska äta!

Idag fick jag min lillasyster att ta en liten dagens söndagsoutfit! När jag ser bilderna så blir jag tametusan chockad! Jag är ju så enormt stor!!!

Just det, jag kom på en annan sak. Det gick sådär med mitt träningsmål för idag är det söndagkväll och jag har bara tränat 2 gånger den här veckan. Målet var 3 men jag är inte så ledsen, jag klarade 2 gånger och nästa vecka ska jag klara 3!!!


RSS 2.0