Dessa försök till attack utifrån

I onsdags var jag hos min terapeut på ätstörningsmottagningen och det var rätt många veckor sedan vi träffades så mötet gick mest ut på att sammanfatta hur sommaren har gått.

 

Vi pratade mycket om det faktum att jag verkligen kommit till insikt om att det spelar ingen roll hur mycket jag attackerar det här problemet utifrån för den enda som i slutändan kan göra jobbet är jag! Cissi (som hon heter) sa ungefär att ”Stöd från andra kan aldrig göra dig frisk men du kan göra jobbet för att bli frisk med hjälp av stödet från andra”. Det var säkert inte riktigt dom orden hon använde, men något liknande var det iaf!

 

Vi pratade även om det här med mål och förbud. Min hjärna går ju på ständigt högvarv där jag försöker planera och lova mig själv saker och det är så otroligt påfrestande! Jag känner mig ständigt misslyckad och det gynnar mig inte alls!

 

Framöver har vi iaf som mål att jag arbeta lite mer strukturerat. Våra träffar kan inte bara gå ut på att jag ska få prata av mig utan jag måste börja arbeta lite mer konkret och strukturerat!

 

Så, fortsättning följer…

 

 

 


Olycka

Olycka är att drömma om sin första kärlek och drömma att man vill att han ska kyssa en. Han däremot är inte intresserad och det gör så ont att jag knappt kan se på honom efter det...

Lycka!

Lycka är att gå till affären och handla det man ska och gå ut utan att köpa godis!!!

Riktigt kul och lyckat!

Imorse var det dags att ge sig iväg, klockan rinde 05,50 och ja, det var väl lite väl överdrivet. Jag var på gymmet 06,45 för att värma upp och sedan satte vi igång 07,00. Jag var riktigt taggad och det blev riktigt lyckat! Vi körde på i lite olika maskiner och hon berömde mig för min goda teknik. Det värmer mitt hjärta så för jag vill vara duktig, jag vill alltid vara duktig men i vissa fall vill jag vara extra duktig och just när det gäller teknik på gymmet så vill jag verkligen vara duktig!!

 

Efter 45 min var det dags för lite specifik magträning men då var jag förmodligen helt slut för hon ville att jag skulle göra situps på en pilatesboll men det gick inte! Det var bomstopp, jag orkade verkligen inte! Men som sagt jag tror att det berodde på att jag var så spänd och kämpade så hårt så jag tog helt enkelt slut.

 

Nästa onsdag är det dags igen och jag känner verkligen att det här är bra!

 

Däremot är det så jävla tufft idag! Jag ”avgiftar” mig från godis och denna dag känns extra tuff! Jag är inte direkt sugen men det är ju min snuttefilt så jag vill!

 

Men jag ska stå emot! JAG SKA FAN STÅ EMOT!

 

Nej ursäkta så ska man inte tänka, man ska inte tänka ”inte” och ”ska” utan ”jag väljer”. Hmm men vad ska jag då välja? Jag kan ju inte säga ”jag ska välja att inte äta godis”. Haha. Nej jag ska välja att äta alla de bra mål som jag förberett till mig själv!

 

För övrigt ska jag till min terapeut idag också så det är full ös.

 

Tjing så länge

 


Jag är här igen!

Då var man igång med arbetslivet (och blogglivet) igen!

 

Jag har haft en toppensemester och när kollegorna frågar vad jag gjort så kan jag faktiskt inte riktigt svara på det för jag har typ gjort allt och inget. Vi har mest tagit det lugnt och tagit dagen som den kommer och det har varit underbart!!

 

Min kamp mot missbruket har dock gått sådär.

 

Däremot kan jag säga att jag från och med nu är igång med både terapeutsamtal, hälsocoach och personlig tränare! Jag attackerar från alla håll men samtidigt vet jag att det slutgiltiga ligger hos mig själv! Imorn är mitt första PT-tillfälle och det ska bli sååå spännande!!!

 

Jag lovar att uppdatera er om hur det gått ;)

 


Ensam

Skriver ett inlägg även fast jag tänkt mig att ha semesterpaus. För jag har känt en en sak på sistone och det gör så ont. Nu när man är hemma och inte har jobbet som suger energi så inser jag hur förbannat jävla ensam jag är!
 
Varför är det så? Är det mig det är fel på? Är det jag som inte vårdar mina vänner?!
 
Jag vet inte.... men jag vet att jag är instäng i min fettbubbla där jag en "trevlig" kväll innehåll mig, Ben&Jerry och en film...
 
Jag har en del ytliga kontakter men få vänner. Jag är så glad över de få som orkar med mig och de betyder MASSOR!!! Vad skulle jag göra utan dom?!
 
Men ändå, jag är så förbannat jävla ensam och det gör så ont.
 
 

Semestra

Semester är faktiskt riktigt skönt så vet ni?! Jag tror faktiskt att jag kommer att semestra lite från bloggen också!
 
Vi får väl se vad som händer men kanske får ni inte höra från mig förens 27/8 när jag börjar jobba igen ;)
 
KRAM

En sväng till gymmet, ja visst!

Gissa vem som gick upp i morse och stack till gymmet! JAG! Jag har inte ställt mig på vågen på ett tag men imorse ställde jag mig och jag antog att jag gått upp flera kg eftersom jag har misskött mig efter bästa/sämsta förmåga, men! Vågen visade 102,8 kg. Visst det är skitilla eftersom jag gått upp nästan 2 kg på två veckor men med tanke på vad jag stoppat i mig är det som en skänk från ovan! Jag var helt enkelt skyldig vågguden och min kropp att sticka till gymmet.
 
 

Inte semester än

Pest säger jag bara! Igårkväll hade vi bokat in en slottsmiddag för att fira in att vi går på semester, MEN! Det är inte riktigt sant för vartefter dagen gick igår så inser jag att jag inte hinner med allt jag borde skriva. Jag jobbar som socialsekreterare och utreder ungdomar så det är otroliga mängder med skrivande som man måste göra. Men jag har bara mig själv att skylla i det här för jag har prioriterat fel och jag har inte sparkat mig tillräckligt hårt i baken. Så vad blir resultatet av detta? Jo jag tänker smyga till kontoret idag och fixa det sista. Det känns skit i hela kroppen men det är bara att få det gjort och sen är det semester på riktigt!!!!
 
 

Tack kroppen

Igår blev det lite kaos på jobbet så jag fick hänga med på ett akutärende. Jag kom hem halv 11 och var helt slut och trött i huvudet.

 

Idag vaknade jag med jordens huvudvärk men nu känns det rätt okej för jag går ju faktiskt på semester idag!!!! Två härliga veckor då vi bara ska ta det lugnt. Jag ska samla krafter och jag ska (försöka) ”avgifta” mig. Jag ska (hoppas att jag bit för bit kan) komma igång med träningen igen. Det här med bältrosen har nämligen gått över förväntan och nu tycker jag om min kropp igen! Jag blev så besviken på den för att den lät mig drabbas av bältros men nu är jag glad eftersom den brinnande, kliande och svidande känslan har minskat massor!! Tack lilla kroppen att du har lite motståndskraft trots att jag misshandlar dig efter bästa/sämsta förmåga.

 


Sprida glädje!

Tänk när jag gick på en gata i Örebro och såg denna! Det fick mig att le och det får det mig att göra än idag! Tänk vilken go människa det är som gör så och sprider glädje omkring sig!
 

Anonym?

"Ibland bör man ha dåligt samvete och skuldkänslor för det man gör mot andra, det man gör mot sig själv kan ingen annan än du styra. Men att vara orättvis och osympatisk med vänner eller familj är definitivt något man kanske inte ska ha så lätt för att förlåta sig själv med?!"

 

Intressant.... Detta är en anonym kommentar som jag fick på mitt inlägg i andras ögon . Jag blir lite nyfiken på om detta verkligen är en okänd människa eller om det är någon i min närhet. Jag har nämligen lämnat ut denna bloggadress till några personer som jag känner...

 

Men det är klart att det kan vara en okänd person som helt enkelt blivit jäkligt sviken i sitt liv och tycker att jag kan få en känga för det.

 

Men det är bara så intressant med ordvalen i texten. Jag har ju skrivit texten väldigt stort och brett eftersom jag är en sån som har ångest än idag för saker som jag gjort när jag gick i långstadiet! Ändå är personen i sin kommentar väldigt specifik i sina ordval!

 

Ja, jag kan iaf inte låta bli att fundera, är det någon som är bitter på mig eller någon som är bitter på någon annan? Eller är det kanske någon som är riktigt jäkla bitter på sig själv!?


Uppdatering vecka 7

Uppdatering till min kontakt på gymmet.
 
 
Veckan har minst sagt varit sådär! Jag har mått skit och haft ett utslag på magen som kliat och gjort ont. I lördags fick jag nog och kontaktade sjukvårdsupplysningen. De trodde att de var bältros och igår var jag på vårdcentralen och de konstaterade att det är bältros. Jag har haft feber till och från och utslagen har nästan drivit mig vannsinig! Det gör ont att bara ha kläder på kroppen men vad ska man göra?!

 

Hur som helst så har detta såklart blivit världens bästa/sämsta ursäkt för mig att missköta mig totalt! Jag är grymt jävla less och besviken på mig själv! Jag vet att det bara är en vecka tills jag ska mätas och vägas igen och det är skamligt att jag inte ens klarade det lilla mål som vi satt upp! Det är helt förjävligt rent ut sagt. Jag vet att det är jag som måste klara det här, bara jag kan hindra mig själv från att göra dåliga val. Men jag kan inte låta bli att hoppas att det blir lättare när jag ska ställa mig på vågen framför dig istället! För ska jag vara ärlig så har en liten röst inuti mig sagt "du hinner ändå, ät bara det här så kan du köra stenhårt sista veckorna". Ja, men nu är till och med den sista veckan här och det finns inget hopp. Jag tänker inte ens skriva vad vågen stod på imorse för det gör för ont.

 

Förlåt för denna tråkiga uppdatering, jag ser iaf fram emot att träffa dig nästa vecka och jag ser positivt på framtiden. Det finns hopp, även för mig. Det tar bara väääääldigt mycket längre tid än jag tänkt mig.

 

/ J


Just då känner jag mig stark

Idag är det tisdag och då är det dags för en uppdatering av min vikt och även en publicering av min veckorapport till min kontakt på gymmet.
 
Men jag tänkte börja med en annan sak. Hur tror ni att det har gått sedan jag fick problemen med bältrosen? Jo, jag kan tala om för er att jag fick världens bästa/sämsta anledning till att misköta mig TOTALT! Men igår fick jag nog. Jag satt i soffan och smög med mitt godis, det låg under en filt och försiktigt lyfte jag den gång på gång för att mata in godis i munnen! MEN! Jag tog mig i kragen och gjorde ett beslut, just då känner jag mig så stark och allt känns möjligt!!! Och snälla, snälla, snälla låt det vara så!
 
BORT MED SKITEN, NER MED SKITEN, FÖRSVINN UR MITT LIV!!!!
 
 
 
 
 

Behövde mys

Jag mår helt ärligt sådär och kliandet, svidandet och brännandet gör mig smått galen! Men jag har massor att göra på jobbet sista veckan innan semestern så det är bara att bita ihop.
 
I helgen fick jag iaf stöd och tröst och goaste lilla Sessan. Jag bara låg och myste i vår lilla sommarstuga och svärfamiljens ena katt tyckte att jag behövde lite gos!
 

Bältros

Jaha, då har man bältros.
Livet känns underbart!!! NOT!
 

Tack för alla fina kommentarer!

Era fina kommentarer igår har verkligen fått mig att tänka!

 

Jag älskar ju att blogga, det är härligt och avslappnande, men visst, jag känner en press att jag borde uppdatera varje dag. Men den värsta stressen är faktiskt det faktum att jag känner mig pressad att skriva att det går bra för mig! Jag vill inte göra er besvikna och jag vill inte att ni ska tycka att min blogg är nattsvart. Jag vet inte vad som rör sig i era huvuden där ute, eller vad ni har för inre monster att besegra men mitt monster är helt enormt! Jag blir rädd för mig själv och mitt agerande. Jag kan inte förstå hur något som socker kan få mig att ljuga, välja bort vänner, missköta mig själv, mitt hem och mitt jobb. Inatt drömde jag till och med om suget efter godis! I drömmen var jag ensam på kontoret och därför fick jag inte lämna det. Ändå lämnade jag tomt bara för att suget efter godis var så stort! Men jag ska klargöra en sak, riktigt så illa är det inte vi verkligheten men jag lovar att jag slås med mina inre demoner hela dagarna!

 

Så vad är resultatet av dessa tankar då. Jo att jag inte vill sluta blogga nu. Jag vill nog inte heller ta en paus, inte än iaf.


Tankar och funderingar

Jag skrev igenting igår. Jag hade faktiskt ingen lust. Imorse slogs jag av tanken att jag kanske ska lägga ner det här med bloggandet. För på ett sätt ger det mig faktiskt ångest. Jag känner en press att jag ska skriva, och jag känner även en press för vad ska skriva. Jag försöker se det positiva och ibland tänka lite extra på vad jag väljer att skriva men det är ju också lite knas. Jag menar, hade det varit min egen personliga dagbok som jag skrev i så hade jag ju förmodligen inte vinklat saker, vissa kanske skulle göra så men jag tror faktiskt att jag är så pass medveten att jag skulle kunna skriva den bittra sanningen. Men sen är det såklart riktigt jäkla trist att bara skriva av sig en massa skit också, det mår man ju inte så bra av.  

 

Så hur ska det bli då? Det vet jag inte. Både min ätstörningskontakt och min kontakt på gymmet har tagit upp det här med bloggandet och frågat om det är så bra egentligen. Jag har alltid slagit bort det och sagt att det är min ”livlina och min ventil”, men jag vet inte.

 

Men för att skriva något positivt så känns denna dag ganska bra. Jag kom upp skapligt och tog en lång dusch. Sedan cyklade jag till jobbet och nu sitter jag här redo för att ta mig an dagens utmaningar. Ikväll kommer en pluggkompis och hennes kille hit och så ska vi ut och äta. Jag tror att det bidrar till att dagen känns bra. Hon är en riktigt go tjej och det betyder så mycket att dom väljer att ta vägen förbi vår lilla stad bara för att träffa oss!!

 


RSS 2.0