Uppdatering vecka 5 och 6

Denna tisdag ska jag hålla vad jag lovat så här kommer uppdateringen som jag skickat till min kontakt på gymmet.

 

Jag missade faktiskt att skicka en uppdatering till dig förra veckan. Jag hade det i tankarna men helt plötsligt hade nästan hela veckan gått så då tänkte jag att jag väntar till denna uppdatering istället.

 

Förr förra veckan gick iaf bra och vågen visade 100,2 kg. Jag var jätteglad men säg den lycka som varar. Denna vecka har nämligen inte gått lika bra utan vågen visade imorse 101,2 kg. Men jag kan säga att jag verkligen är överaskad över att det inte står mer för jag har inte skött mig. Det har varit kaos på jobbet och allt jag velat göra är att lugna ner mig och äta.

 

Denna vecka eldar på i ungefär samma tempo men jag släpper faktiskt lite på pressen att träna. Jag tycker att det är så jäkla trist att tvinga sig själv till gymmet. Nu priroterar jag lite annorlunda men jag ska inte glömma bort träningen!

 

Förra veckan var jag iaf på ett spiningpass med ---------. Jag trodde seriöst att jag skulle dö. Där och då tänkte jag att alla andra också måste lida men efteråt hörde jag flera som sa att de tyckte att passet var bra. Det gör mig lite ledsen för förmodligen innebär det att jag är så otränad att jag inte klarar av ett sådant pass. Problemet för mig var att det gick så otroligt fort! Tempot var alldeles för högt och igår valde jag faktiskt att inte gå på hans spinningpass.

 

Men, men nu har jag en ny vecka framför mig med nya utmaningar.

 

Mvh

 

J

 


På tal om gårdagens inlägg

Förlåtelse är att låsa upp dörren för att släppa någon fri – och inse att fången var du

 

Max Lucado


I andras ögon

Jag har alltid varit en sån som brytt mig om vad andra tänker och tycker om mig. Skammen har alltid varit min trogna följeslagare. Än idag kan jag skämmas för saker som jag gjort för längesen. Kanske har detta betydelse när det gäller min förmåga att förlåta mig själv. Jag har nämligen skuldkänslor jämt, både för saker jag gjort och saker jag inte gjort.

 

Men skuld och skam är knepiga begrepp. Jag har svårt att skilja dem åt men något i mitt bakhuvud säger att skuld är något man bär på grund av sina handlingar och skam är något man själv tar på sig. Sen kanske det inte riktigt är sanningen men jag tror att jag bär skuld på grund av de felaktiga beslut och de handlingar som jag gjort mot mig själv och andra. Jag tror egentligen inte att jag känner mer skuld än vad jag förtjänar, men samtidigt är det svårt att veta. Jag tror däremot att jag skulle behöva förlåta mig själv. Jag skulle behöva öppna alla de dörrar som jag så våldsamt tryckt igen, jag kan nämligen riktigt känna hur skulden och skammen sipprar ut genom springorna och jag borde ta tag i det! Problemet är bara att samtidigt som jag mår så dåligt över saker som jag gjort i mitt liv kan jag inte lova att jag inte skulle göra om det!

 

Helt ärligt är jag en skamlös och skuldfylld människa! Men jag är också en otroligt medveten och reflekterande människa! Visst kan jag försöka gömma mig under täcket och hoppas att allt ska gå över men det fungerar inte så för mig. Allt jag gör och har gjort finns med mig och det pyr hela tiden under ytan. Det känns som att skammen ständigt knackar mig på axeln och jag kan riktig känna hur andra tittar på mig och ser vilken vidrig människa jag är!

 

Jag har gjort så många fel i mitt liv och jag kan inte lova att jag någonsin kommer att sluta göra fel. Men jag önskar att jag ska göra så gott jag kan, att jag ska göra så goda val som möjligt utifrån de förutsättningar jag har. 

 

Jag hoppas att jag öppnar en dörr genom att skriva av mig lite på det här sättet. Jag hoppas att det ska tillåta mig själv att komma lite närmare mitt inre och allt jag bär på. För jag ska inte bära på mer skuld och skam än vad jag förtjänar. Jag måste både förlåta mig själv och hitta förmågan att skaka av mig onödiga och elaka tankar. Jag vill varken vara egoistisk eller dum, jag vill varken vara det mot mig själv eller mot andra.

 


Söndagsmums

Kvällens söndagsmums! Vilka skålar är mina tror ni ;)
 

Underbar helg!

Igår kväll kom jag hem efter en underbar helg hos min mamma. Jag var ledig i fredags så jag åkte hem till henne efter lunch. Då hade jag hela bilen fullpackad för loppis så i lördags stod vi på en idrottsplats och sålde!! Det var jättekul och jag har haft en helt underbar helg! Jag älskar min mamma så mycket att det gör ont! I många, många år hade vi dålig kontakt eftersom hon hade en kille som jag inte kom överens med. Jag gillade inte honom och han gillade inte mig, bad combination!
 
Men sedan 1 och ett halvt år har vi hittat tillbaka till varann och jag är så lycklig!! Jag har dock varit lite instabil den här helgen och kanske beror det på att hon träffat en ny kille och jag var så orolig att hon hellre ville va med honom och att jag var där och "tog upp plats". Mina hjärnspöken retar verkligen gallfeber på mig men det är inte så lätt med den bakgrunden vi har. Jag kan lova er att lika mycket som jag älskar att ha min mamma nära nu, lika mycket har jag saknat att ha en mamma under de ca 10 år hon levde med sitt ex!

Inköp!

På tal om det här med behå som jag skrev om i ett tidigare inlägg så jag kan nu stolt säga att jag köpt på mig ett helt gäng med sportbehåar!! Jag har grymma problem att hitta både bra behåar och sportbehåar men när jag  var på coop så såg jag att de hade 50 & på pierre robert sport collection så jag provade en sportbehå och den kändes kanon! Visst den kanske inte ger världen bästa stöd men jag varken joggar eller kör typ aerobics så det spelar ju ingen roll!
 
Så hur lycklig tror ni inte att jag är när jag nu köpt 5 st sportbehåar för totalt 623 kr!
 

Glömt!

Har ni upptäckt vad som hänt?! I tisdags skulle jag ju ha lagt upp min vikt och lagt upp min rapport till min kontakt på gymmet (Sonja)!! Det har jag helt glömt bort faktiskt och jag har till och med glömt bort att skicka en rapport till Sonja!

 

Jag kan nu stolt iaf skriva att vågen visade 100,2 kg i tisdags. Men… det var i tisdags och efter det har varken tisdag eller onsdag gått särskilt bra. Jag blir så less på mig själv men idag har jag iaf packat med mig bra lunch och mellanmål och väskan är packad och redo för spinning.

 

Men jag kan inte förneka att missbrukaren i mig skriker och den skriker högt! Det känns så lockande att bara släppa kontrollen och ”gå loss” ett par dagar. Men, nej. Jag kämpar mig fram, en måltid i taget.

 

För övrigt kan jag säga att min semester v 32 nu helt är körd. Idag försökte jag prata med chefen men hon säger bomstopp-nej. Hon menar på att det är för sårbart så hon vill att jag ska skjuta på semestern. Det känns jäkligt surt eftersom jag såg fram emot en semestervecka med min mamma, vi skulle passa mina småkusiner och åka till Dalarna. Men nej, det kommer alltså inte att hända.


Bra anledning

Vill ni se en bra anledning till varför jag borde gå ner i vikt? Vad sägs om de här skavsåren som jag får efter behån. Nog fan vill jag vara fin och ska man ha tuttarna på någesånär rätt ställe så är det pina och plåga som gäller. Men fan va skönt det är att sätta på sig träningsbehå istället.
 
 
 
 

Bitter!

Igår fick jag rent ut sagt en käftsmäll på jobbet och jag är jäkligt bitter! Jag har ju hoppats på semester v. 32,33 eftersom jag jobbat hela sommaren. Igår kom min chef tillbaka och vad händer? Utan att ens tänka kastar hon ur sig NEJ! Motiveringen blev att en jobbarkompis som kommer tillbaka är delvis sjukskriven och hon är inte stabil nog att räkna med! Ursäkta? Kanske är jag dum men det känns faktiskt helt sjukt att jag inte kan få ha semester på grund av det. En kollega till mig blev jättearg och hon tycker inte att jag ska ge upp. Saken är nämligen att min mamma har sin sista semestervecka v 32 och vi hade tänkt att åka och hälsa på släktingar tillsammans och vi hade även tänkt att passa mina småkusiner.
 
Jag känner mig iaf jäkligt ledsen och sviken, här har jag ställt upp hela sommaren och vad får jag för det?! Igår när jag fick beskedet fick jag verkligen svälja ner gråten, jag svalde och svalde och nu känns det som att gråten inte kan komma tillbaka. Det känns rätt skumt!
 

Intressant iakttagelse

För ett tag sen var jag på kalas och där fanns ett par där frun hade gjort en magsäckförmiskning. Idag såg hon alldeles normalviktig ut men hennes man! Han var gigantisk! Då tänkte jag i mitt stilla sinne, finns det någon bättre möjlighet att ändra på sitt liv än när ens partner rent fysiskt måste det?! Självklart har han inte samma förutsättningar rent fysiskt men de har ju varandra och han kan lägga om sin kost på liknande sätt! Sen kanske inte jag ska sitta här och vara en besserwisser men är det inte lite underligt....

 


Förlorade...

Jag ska vara ärlig mot mig själv och er! Dagen har varit tufft och det har riktigt krypit under skinnet. Tillslut tog jag mig i kragen och åkte till mamma men hela vägen dit köpslogs det i mitt huvud, ska jag, ska jag inte? Kanske kan jag stanna en snabbis på macken och köpa en glass, kanske ska jag stanna på affären på vägen hem och köpa något, bara något litet, det räcker.
 
Kom iaf till mamma och hade en trevlig eftermiddag. På vägen hem var jag ganska nöjd och tillfreds, jag hade ätit en päronsplitt och den var grymt god. MEN! Vad fan gör jag? Jag i princip lurar mig själv och säger, ja men du vill ju ha jordgubbar och liiite godis har ingen dött av. Jag kör in på parkeringen och glider in i affären och plockar på mig lösviktsgodis och jordgubbar... jag vet inte hur mycket godis det blev för jag ville inte ha något kvitto där och och då! Men nu har jag räknat i mitt stilla sinne och jag tror att jag köpte ca 400 g och det är fan inte lite! Men hur som helst så stoppade jag i mig det där och kände mig rätt skuldtyngd. Men sen fick jag eld i baken och ångest över vad jag gjort så jag drog i väg till gymmet. Tur att vi har nyckelgym för det blev ett träningspass 21.55-22.55. Jag hade mitt pulspand på mig och det visade att jag förbrännt 679 kalorier. Det låter lite mycket men jag tror gärna på det för jag har räknat på vad godiset jag stoppat i mig blir och är tyvärr ca 1600 kalorier!!
 
Fy fan för det snedsteget men bra att jag iaf gjorde något åt det! Det där var ett så otroligt medvetet och idiotiskt val! Jag kan bättre!

Dum

Igår skulle jag ju gått på Zumba men jag fegade ur eftersom det var ett spinningpass samtidigt och den här veckan var det inte en tant med dålig musiksmak! Det var istället en riktigt bra instruktör och jag tror absolut att jag tog i kämpade mer än jag brukar för hon var väldigt inspirerande! För övrigt är hon personlig tränare på gymmet och till hösten tänkte jag ju unna mig det, utöver min kostrådgivare som jag har på gymmet. Jag undrar om hon skulle bli bra? Hmmm....

 

Men nu måste jag berätta om vad som hände igår när jag skulle träna! Jag hade packat väskan och tänkte att allt var frid och fröjd men ICKE! Jag hade glömt en långarmad tröja! Jag har inte visat bara armar på gymmet på flera år och jag fick smått panik. Men jag tog mod till mig och gick in, men vad händer då? Jo då är alla cyklar längst bak upptagna. Jag får smått panik igen och tar en annan cykel men den får jag inte loss vredet som man höjer och sänker sadeln med. Då blir jag ännu mer panikslagen och tar en cykel på andra hörnan men den står lite snett så när jag sitter där inser jag att alla på bakre raden ser rakt in i mina magvalkar!

 

Är jag inte dum så säg….

 

Ofrivilligt bara armar

 

 


Ätstörningprat

Risk för ett långt inlägg efter mitt möte på ätstörningsmottagningen igår.

 

Jag och Cissi pratade bland annat om att jag är rädd för att hon ska ”kasta ut mig”. Vi har pratat om det förut och hon undrar varför jag är rädd för att jag inte ska få fortsätta att gå där. Jag tror att det handlar om en känsla av att man bara har X antal gånger på sig att bli bra och händer det inte så vill dom att man ska avsluta… eller ja lite så. Jag har många tankar som snurrar i mitt huvud. Cissi sa dock att så inte är fallet och hon undrar varför jag inte tror att jag är värd den här möjligheten. Det blev faktiskt en tankeställare för mig. Jag ser mig själv som en ganska egoistisk person men här verkar det inte riktigt vara så. Tänk vad man lär sig. Jag ska iaf försöka intala mig att jag är värd det här.

 

I övrigt pratade vi om att jag är missnöjd över att jag inte blir bra, att jag haft en del samtalskontakter men jag blir ju inte frisk! Då sa Cissi att det inte handlar om något magiskt som ska hända utan det är en process och bitvis sker små förändringar. Och ja, det kan jag väl köpa men jag måste bli bättre på att se de små positiva sakerna!

 

Vi pratade även om kontroll. För mig känns det som att köpa och äta godis och glass m.m. är mitt sätt för absolut kontroll. Ingen kan säga åt mig vad jag ska göra och jag bestämmer över mig själv totalt! Men fan va dumt det är, tänk om man kunde känna så inför något annat, som typ att städa! Men, men det är väl olika det där. Men faktum är att jag äter med känslorna, t.ex. har jag en tuff uppgift framför mig på jobbet -vill jag äta, är jag hemma och vill ha en lugn kväll så -vill jag äta, är jag ledsen för att någon sårat mig – vill jag äta. Den befrielsen och den upprymdheten som jag känner när jag får gå loss i butiken och sedan i godisskålen är något av en euforisk känsla… tyvärr.

 

Vi avslutade med att prata om att framöver skulle jag vilja lägga upp det så att vi har både den här ”bubbeldelen” när man bara får prata av sig men jag vill även ha en mer aktiv del där vi verkligen arbetar med verktyg för hur jag ska ta mig vidare.

 

Nu går hon på semester så jag har faktiskt inte någon ny tid förens i slutet på augusti.


Inte slut med kommentarer

Efter mycket om och men släpade jag mig ut på en promenad. Jag trotsade mina värkande handleder och tog även med mig stavarna ut. När jag nästan var hemma så upptäckte jag att det inte var slut med idiotiska kommentarer för idag! Det åker förbi en raggarbil och någon skriker "ÖHHHH, DU ÄR TJOCK GÅÅÅÅÅÅ"! Och jag önskar att jag kunde säga att det inte påverkade mig men det gjorde det! Det gjorde ont inombords och jag blev så jävla förbannad! Så må du brinna i helvetet raggarjävel för jag vänder dig fan inte min andra tjocka kind!
 
 
 

Vad får man säga?

På fikarasten idag så uttryckte sig en kollega lite underligt.

 

En tjej som förut har jag jobbat på kontoret var här och sa hej och när hon sedan gick säger min kollega. ”Hon har gått ut sig igen”. Vi andra skruvar lite på oss och någon tar mod till sig och frågar. ”Vad menar du nu”? Kollegan svarar då hög och tydligt inför alla  – Ja det var ju synd för hon hade ju gått ihop sig men nu har hon blivit tjockare. Den andra kollegan svarar lite generat –” Jaha du tänkte så”.

 

Till historien hör dock att kollegan som uttryckte sig underligt har varit med om en olycka och har en liten hjärnskada. Så kanske, finns det en rimlig förklaring… men jag vet inte.

 

Men det kändes skönt iaf att alla andra i fikarummet verkade tycka att var ett olämpligt uttalande.


Uppdatering v 4

Nu har jag skickat mitt uppdatering för v 4 till min tränare/kostrådgivare och från och med denna vecka så bjuder jag även er på den!

 

Denna vecka har gått bättre men ändå inte bra. Imorse ställde jag mig på vågen och den sa 101 kg. Jag vet att det egentligen är ett skämt men, men nu är det som det är och jag har faktiskt kommit halvvägs mot målet på - 5 kg. Sedan är faktiskt även min tid på egen hand i halvtid så då är det ju fullt realistiskt att jag ska klara - 5 kg! 

 

I övrigt så klarade jag min normala måndagsångest riktigt bra! Jag hade bokat in mig på ett spinningpass direkt efter jobbet (för övrigt var det ett jättebra pass med en underbar instruktör och bra musik!!). När jag kom hem hade min kille maten färdig så det var bara att slå sig ner. Dagen kändes så otroligt ultimat och jag önskar att alla dagar kunde vara så! Jag önskar att jag gick en promenad nästan varje morgon och att jag önskar att jag stannade en stund på gymmet efter jobbet nästan varje dag. Men... det är lättare sagt än gjort. För det är ju så in i h***e svårt och sköta sig men motion inspirerar mig faktiskt och gör det lättare för mig att hålla mig på banan!

 

 Det ska iaf bli intressant och se hur denna vecka kommer att fortlöpa, jag hoppas på att den går bättre än de senaste veckorna har gjort!

 

Mvh

 

J


Dagens vikt

Nu har jag bestämt mig för en sak! Varje tisdag ska jag redovisa min vikt här på bloggen!
 
Varje tisdag så har jag skickat en rapport min tränare om hur veckan har gått men nu tänker jag ta det snäppet längre och lägga upp min vikt här varje tisdag och kanske även lägga in vissa delar (eller allt) av det som jag skriver till min tränare.
 
Den 19 juni visade min våg 103,5 kg och då frågade min tränare om jag kunde tänka mig att ha som mål att gå ner 5 kg tills vi ses igen 15 aug. Jag kände mig då jättetaggad och sa jaa!!! I mitt stilla sinne tänkte jag att jag t.om. skulle slå det och gå ner mer! MEN! Det har inte varit en dans på rosor och det har inte gått så bra. Men nu ska jag iaf ta detta steg och jag hoppas att det ska motivera mig lite mer!!
 
Jag börjar med dagens vikt och till eftermiddagen så kommer det en del av rapporten som jag ska skicka till min tränare.  
 

Bra koncept!

YEAH!! Jag har varit på spinning idag och jag har klarat dagen galant! Ingen vanlig måndagsångest med sockersug. Jag tror faktiskt att det är ett riktigt bra koncept att sticka direkt till gymmet och sen komma hem till sin kille som har maten klar ;)
 
Mer sådant!!!

Dagens

Dagens motion blev en svamptur i skogen!
Riktigt härlig och resultatet blev riktigt gott!
 
 
 
 
 

- Mamma jag är en missbrukare

Tusen tack för allt stöd inför dagens uppgift!
 
Jag kände mig inte alls motiverad och allt som snurrade i mitt huvud var "nu har jag skrivit detta på bloggen, jag måste göra det här nu!"
 
Så efter att vi ätit middag tog jag mod till mig och sa att det är något jag måste berätta. Jag såg hennes min, hon visste verkligen inte vad som skulle komma och det var ju inte min mening att skrämma upp henne! Men sen flödade iaf orden och det var svårt att sluta prata. Mamma berättade att hon försått att det varit något men hon visste inte hur hon skulle tackla det eftersom hon visste att vikt och mat är väldigt känsligt för mig. Mamma sa iaf att hon aldrig förstått att det var så illa! Hon ser mig fortfarande som den där duktiga diciplinerade människan men helt ärligt så är det ju bara och titta på min kropp så ser man att så inte är fallet!
 
Men nu är iaf bomben släppt, - mamma, jag är en missbrukare.
 
Men jag vet, eller jag hoppas iaf att hon kommer att finnas där för mig och jag hoppas att detta inte kommer förändra vår relation! Jag vill inte att hon ska vakta sina ord eller handlingar! Jag är stor nog att ta ansvar för mig själv och mina val!
 
Nu har jag en skön känsla i kroppen och min kärlek för min mamma är så enorm att det inte finns ord! Till veckan kommer hon att komma hem till mig och hjälpa mitt omotiverade jag att ladda frysen full med bra matlådor!
 
ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAR MIN MAMMA!

Ett stort beslut

Jag har tagit ett stort beslut! Imorn ska jag till mamma och jag har bestämt mig för att ta mod till mig och berätta för henne om min situation. På ett sätt tror jag att hon vet, att hon är ganska medveten men samtidigt tror jag att hon har blundat, både för att det är jobbigt att se och för att jag har varit omöjlig att nå. Att säga något om mat eller vikt har varit som att kliva på den mest brännheta glöden så hon har varit så försiktig som hon bara kunnat! Kanske för att det på ett sätt är enklast men också för att jag tror att hon är livrädd för att såra mig.

 

Men nu är det dags. Det är ingen idé att mörka för vem tjänar på det?

 

Tänk så många gånger jag har tänkt på att berätta. Men det har varit så svårt att veta hur och vad man ska säga. För visst vore det så mycket enklare om jag sysslade med någon annan drog. Men nej, jag kan inte kontrollera det som är en fruktansvärt naturlig del av våra liv och något som också till stor del är en förutsättning för att vi ska leva.

 

Men jag måste nog fila på vad jag ska säga. Kanske ska jag skriva upp några stödord, kanske ska jag skriva ut några inlägg från min blogg…

 

Jag får se.


Jobbade över

Kvällen blev inte som tänkt mig. Iofs var det inte på ett dåligt sätt för min pojke som varit borta i  X antal veckor dök  upp på kontoret och jag blev nästan tårögd när jag såg honom. Efter det följde ett antal timmar med diskussioner med honom och han familj.
 
Jag slutade halv 8 o då hade jag inte ätit någon middag så träning blev helt enkelt inställd. Det känns faktiskt rätt trist för jag hade tagit mod till mig och bokad in mig på zumban. Men, men det blir väl fler gånger, t.ex. nästa torsdag ;)
 

Valet och kvalet

Nehepp det blev ingen morgonpromenad för den här sjusovaren ville ligga kvar och gosa med sin pojkvän. Han måste tamejtusan sluta jobba på hemmaplan för detta gynnar ingen! Eller jo, det gynnar honom såklart :P

 

I dag är iaf en ganska bra dag (i mitt kaotiska upp och ner liv). Jag vaknade och mådde rätt bra och med träningsväskan packad cyklade jag till jobbet. Men nu står jag inför ett dilemma! Ni vet spinningpasset som jag bokade igår, hon som har passet är en tant som bara kör musik från absolut senast 1994! O jag står ju inte ut med sådant!!!! Men då insåg jag att det finns ett zumbapass ikväll också… jag har aldrig varit på zumba och jag tycker egentligen inte alls om koordination och att svänga mitt fläsk tillsammans med andra framför en stor spegel.

 

Så nu står jag i valet och kvalet

 

Spinning med tant gammelmusik

Zumba på osäker mark

Eller trygg och säker träning i gymmet på egen hand

 


Fick inte plats!

Återigen mådde jag lite bättre efter  lunch och det var skönt.
 
Väl hemma havererade dock kvällen lite. Det visade sig att maten vi tänkte laga fortfarande var i frysen och då fick vi en dålig anledning att gå ut och äta istället. Och vet ni vad det värsta är med det?! Att jag lär få blåmärken på låren för att jag knappt fick plats i stolen! Herregud säger jag bara! Jag gick direkt hem och bokade in mig på ett spinningpass imorn! Jag hoppas att det blir riktigt hårt och skönt så att jag får ur mig lite frustration och ångest!
 

Förlåt, psykiska problem del 1

Jag önskar att jag kunde bjuda er på mer positiva ord idag men så är inte fallet.

 

Det blev en morgonpromenad imorse också men en lite kortare för jag hade svårt att komma upp. Ska jag vara ärlig så känner jag mig faktiskt rätt nere just nu. Det känns värre en vanligt och jag är lite på vippen att bryta ihop. Jag kan inte svara på hur länge de har känts såhär men det har varit extra tufft ett tag. Men jag blir så less på att jag ska vara så svag. Jag vill ju vara en stark och trygg tjej så varför känner jag mig som en liten frusen och ensam fågelunge?

 

Jag vill förändras och jag har både min kontakt på ätstörningsmottagningen och min kontakt på gymmet. Men nu känns det som att jag bara vill trycka på en pausknapp och få andas en stund. Jag skulle faktiskt vilja trycka på en pausknapp till hela mitt liv så jag får komma igång och komma ikapp…

 

Det är inte så att hela livet är skit men det är bara extra tungt just nu. Jag önskar att det fanns en konkret anledning men jag kan inte hitta någon. Jag vill ju bara ha min ork och energi tillbaka!

 

Det känns som att jag tvivlar på precis allt just nu och det är riktigt illa!

 

Men varför mår jag såhär och vad ska jag göra för att förändra det?

 


Beroendeframkallande

Morgonpromenad, jajjemen!! Klockan 05,30 ringde klockan och 05,50 var jag ute på gruset. Morgonpromenader är faktisk liiite beroendeframkallande, jag går liksom in i någon typ av trans och benen går av sig själv. Sen lyssnar jag såklart på ljudbok också!
 
Killen blev lite sur över att jag skulle störa honom och gå upp tidigt när han för en gångs skulle hade sovmorgon! Men vet ni! Det skiter jag i för hans klocka ringer faktiskt 05,15 och det är ju inte mitt fel att han ligger kvar och drar sig efter de! Jag skulle istället tycka att det var ganska bra att någon kom upp och agerade dragplåster upp ur sängen. Men, men, har man ett skrynkeltryne till pojkvän så har man.
 
 

På jorden igen

Efter lunch blev jag människa igen! Jag hade dock glömt bort att jag hade två möten så stackarna fick vänta 10 min innan en kollega kom och sa att jag hade två st som satt och väntade på mig, piiiinsamt!
 
Men va härligt det var när jag kom tillbaka till jorden igen. För jag mådde verkligen skit! Jag grät (litegrann) och fick släpa mig till jobbet. Väl där så jag ut som skit för ögonen var igensvullna så kollegorna trodde jag hade allergi och ville stoppa i mig allergitabletter. Men jag skyllde på huvudvärk och att jag sovit dålig så jag kom undan med det.
 
Ja, ingen morgonpromenad blev det heller och ingen kvällsträning, fy, fy! Jag hoppas verkligen att jag har mer diciplin imorn men helt ärligt är det svårt när killen jobbar på hemmaplan och inte går upp lika tidigt längre!
 
Men tror ni jag fixar det imorn ;)
 
 

Jäkla morgon!

Fy, fan vilken jäkla morgon. Jag drömde något så sjukt!
 
Jag drömde om en kille som funnits i mitt liv förr. Han skulle gifta sig och av någon andledning skulle jag vara med och arrangera bröllopet. Jag gick där med lite blommor i handen och lyssnade på en violinist som skulle spela. Den här killens blivande fru satt och rynkade på näsan åt violinisten och då går jag till killen, lägger händerna på hans knän, ger den lilla buketten jag håller i handen till honom och säger. Jag kan inte arrangera ditt bröllop. Sedan vänder jag mig om, går gråtandes därifrån och hoppas att han ska komma efter mig.... men det gör han inte.
 
Idag vill jag under inga omständigheter gå till jobbet men vi är bara två st på min avdelning så det är INTE ett alternativ att vara svag idag! Men fan va jag har panik i kroppen. Men jag vet.... kommer jag bara iväg så kommer jag igång.

Rättvisa?

Då är jag hemma igen efter kalas och hotellweekend. Det har varit både skönt och roligt och jag hade gärna stannat i den där hotellsängen och bara myst i några dagar till.
 
Men som sagt, jag var på kalas i lördags och jag vågde mig på att använde min nya klänning. Bilden gör den inte riktigt rättvisa för den är mer mörkt corallorange.. typ. Men bilden gör mig en stor tjänst för jag ser rätt fin ut. Verkligheten var inte riktigt likadan och jag kände mig som ett hus! Hur har jag kunnat låta det här hända?! Jag menar allvar nu med att bilden är väldigt snäll! Men det är väl klart att jag gör allt för att visa en fin vinkel på kortet. Man kan ju ställa en normal människa bredvid mig så skulle man se att jag ser ut som en... ja som en väldigt stor kvinna! Och benen sen! Nej, nu lägger upp ett mindre lyckat kort som visar en lite mer ärlig sida!
 
Men är det inte intressant ändå vad olika vinklar kan göra!
 
 

Missförstådd

Det var riktigt härligt att komma ut på en promenad imorse men sen! Sen tittade jag mig i spegeln och inspekterade min nya frisyr som jag införskaffade mig igår. Och vet ni, jag är grymt missnöjd! Eller nej, så illa är det inte men jag är inte nöjd iaf! Tänk att det alltid ska bli så knas när jag går till en frisör! Men jag undrar hur dom tänker när jag kommer där med min vita tunika och bruna sandaler och sedan klipper dom en flikig rockig frisyr på mig! Det rimmar väl ändå lite illa. När jag satt där tyckte jag att ja men de här blir säkert bra, men NEJ, det blir det inte. Frisyren är verkligen flikig och mitt långa hår är jätteuppklippt så det går inte att få till några bohemlockar i de inte! Nej, det är bara att tupera upp det, köpa skinbrallor och leta upp en gammal guns N’ roses t-shirt… morr.

 

Antagligen är det väl mig det är fel på för jag är så grymt dålig på att förmedla vad jag vill ha. Men alltså säger jag att hon ska klippa upp det och jag visar att håret är ojämt och underligt inte fan ska hon fortsätta på den banan. Måste jag säga att jag vill ha en mjuk frisyr, romantisk, bohemt, enkel, mjuka runda kanter, modern långt men samtidigt lite 90- tal alá Rachel i vänner och Valerie i Beverly hills. Skulle de bli rätt om jag sa så tror ni?! Nej antagligen inte. Jag är så grymt dålig på att förklara. Och den där ivecklade beskrivningen skulle nog bara göra allt värre.Men skam den som ger sig. Jag SKA vara tydligare nästa gång.

 


Frustration

Jag blir grymt jävla frustrerad över att inte kunna träna som jag vill!! Visst jag kan gå mina morgonpromenader men jag kan inte ens gå med mina stavar för att jag har så in i helvete ont i mina handleder. Jag har haft problem med mina handleder förut men just nu känns det riktigt illa och jag vet inte om beror på att jag överansträngt handlerna med mycket överkroppsträning på gymmet eller om det beror på allt dataskrivande. Jag vet heller inte om jag ska träna på och låtsas som ingenting eller om det förvärrar saken. För det är klart att jag blir orolig, jag menar dom kånglar väl av en anledning?! Men det är ju inte bara handlederna som krånglar, det är ju knäna också. Jag valde att gena lite imorse på promenaden för att knäna värkte. MORR säger jag bara! Men återigen det är inte bara det. Jag jobbar så mycket och har så mycket att göra efter jobbet att jag knappt hinner röra på mig iaf!

 

Men, men jag hoppas på bättre lycka nästa vecka för den här knubban måste/behöver träna gärnet!!

 


Abstinens

Usch jag får lite abstinens nu när jag jobbar och har så mycket att göra i övrigt att jag inte riktigt hinner med och träna. Eller jo, jag kan gå promenader på mornarna men jag vill ju till gymmet! Ikväll ska killens kusin, hans tjej och barn komma på besök från Borås och jag hade lust att säga "sorry jag prioriterar annat i mitt liv". Men det sa jag inte. Men i mitt stilla sinne så tänker jag iaf "bäst att dom inte stannar så länge för jag MÅSTE fixa naglarna". Behöver jag säga att jag inte direkt gillar hans kusin med familj? Men det är helt annan story.
 
Till helgen ska vi till Stockholm för en hotellweekend och 30 årskalas och det är en hel del som ska fixas med innan dess! Eller ja i mitt liv är det iaf det. Naglarna tar t.ex. ett antal timmar att fixa till så jag måste sätta igång redan ikväll.
 
Men, men det är väl lika bra att det är lugnt på träningsfronten för jag har grymt ont i mina handleder.
 
Funderar på att göra favorit i repris och göra den här dekorationen. Den passar till det mesta.
 

Ventilera mera

Idag är det en bättre dag. Jag började morgonen med en promenad och jag kände mig riktigt laddad med god energi. Jag tror faktiskt att jag fick blåsa ur mig lite känslor igår och det var bra. Jag fick liksom lätta på trycket.

 

Men det är bokstavligen skitläskigt att missbruket är så starkt! Jag hade tänkt mig att sticka till affären under kvällen och sen stannade min kille hemma och då.... ja då kändes det som att allt rasade. Panikkänslorna kom över mig och jag kände bara en sådan jäkla ilska över att han var hemma och hindrade mig från att ta de beslut som jag ville ta. Hela min kropp skrek "jag bestämmer inte över mitt eget liv". Men det är ju tudelat för å ena sidan kan jag i princip inte bestämma om jag själv vill äta något för då blir min kille vansinnig! Men den andra sidan handlar om att det inte är jag som bestämmer utan det är missbruket som gör det! Hela min kropp skrek igår och jag fick sådan panik i kroppen att jag sprang till toaletten och nästan spydde.

 

Det är obehagligt vad starka krafter man har inom sig!

 

Men som sagt, denna dag är mycket ljusare och jag borde se till att inte stänga en massa inne, ut med skiten, ventilera mera!

 


Ångest!

Idag fick jag typ psykbryt! Mitt upp och ner humör visade sig från sin värsta sida och jag fick nog en liten ångestattack ikväll. Jag har varit så jäkla sugen på godis att jag halvt gått sönder och ja, sen blev det inte riktigt som jag tänkt mig och då ballade jag ur totalt.
 
Fan vilken missbrukare jag är och va ledsen och sorgsen jag blir. Men jag försöker säga till mig själv att det blev inte så farligt för jag hade bara lite svindyr lakrits hemma. Det stillade faktiskt mitt behov ganska snabbt och jag kom ner på jorden igen. Men det är ju skit att det ska behöva bli så! Att jag måste ha min drog för att lugna mig.
 
Men, men, detta är en bump on the road och imorn ska jag upp på morgonpromenad! PUNKT OCH SLUT!

Någon annan?

Tänk att jag inte lär mig! Igår köpte jag en liten påse viktväktargodis för jag tänkte "ja men det är ju mindre kalorier". Jag hade totalt glömt bort vad sådant gör mot min kropp så när jag senare låg i sängen kände jag hur det började rumla runt i magen. Och sedan var det igång. Känsliga läsare varnas men jag säger er bara! Snacka om att jag bidrog till växhuseffekten! Jag blev en riktig fismaskin och det lugnade inte ner sig förän jag kom till jobbet! Imorse vaknade jag i princip av att jag började fisa så det vara bara att ge sig av på en morgonpromenad och fisa av sig det värsta. Helt sjukt alltså! Vad är det för gift i sånt där?! Det var ju bara en liiiten påse på 90 g!
 
Är det någon annan som känner igen detta fenomen?
 

För er skull

Jag kämpade och kämpade på gymmet och vad blev resultatet? Ja enligt maskinerna så kom jag upp i 600 förbrända kalorier. Alltså var det otroligt långt kvar till min 2000 kaloriers pizza.
 
Hur som helst så blev jag helt slut och jag var riktigt skakis när jag kom hem. Jag fick t.om. gå och lägga mig tidigt för att jag mådde så dåligt.
 
I övrigt så gör vågen mig mig ledsen men jag vet, jag borde inte fokusera på den men det är skitsvårt!  Men jag tycker iaf att det känns som att min kropp blir lite tajtare. Imorse låg jag och klämde på armarna och ja, de känns nog lite tajtare.
 
Jag har alltid en långarmad tröja när jag tränar men för er skull smet jag in och tog en bild utan tröja på toaletten.
 
 
 

RSS 2.0