Rädsla?

Jag undrar om jag är rädd för att komma under 100 kg? Jag undrar om det är något som gör att jag vänder strax innan? Är det kanske för att jag ”vill” misslyckas hela tiden? Det känns som att jag har någon sjuk psykologisk spärr när det gäller dessa tre siffror!!


Kommentarer
Postat av: H - fdtjockis

Nu låter det här heelt flummigt men jag skulle rekommendera dig att läsa en bok som heter mannen som sålde sin ferrari eller spana in Robin Sharmas blogg. Jag läser den boken just nu och den handlar omhur vi kan nå framgång med tankarnas kraft. Det senaste kapitlet handlade precis om rädsla. Det är ett mentalt monster vi själva skapat, ja jag gillar boken ohc tar åt mig allt som står. Kanske är något för dig att läsa för att se om det kan hjälpa dig. Kram!

Svar: Tack för tipset!! Jag tror att jag har läst en annan bok av honom och jag har spanat på den där boken förut! Jag ska läsa boken, jag lovar!!!
Joline

2012-10-05 @ 10:28:42
URL: http://fdtjockis.blogg.se
Postat av: Thea Tränar

Jag skulle läsa dr Phil sjustegsmetod, mycket bra. Den handlar om problem med viktnedgången. Sedan berättar han om andra som han har hjälpt att gå ner i vikt som hade psykologiska spärrar. Man ska följa hans sätt och det är lite jobb med sig själv men kan vara SÅ värt det. :)

Aldrig dåligt att läsa böcker och få mer kunskap :)
Kram

2012-10-05 @ 13:38:27
URL: http://theasutmaning.blogg.se
Postat av: alexandra

du kanske tänker på det för mkt....då kan de kanske få motsatt effekt... ibland kan de ju bli så :)

2012-10-05 @ 14:51:42
URL: http://mlbloggen.blogg.se
Postat av: Tinefis

Det kan absolut vara rädsla.
Många som gått ner i vikt väldigt snabbt, säger att det absolut svåraste är att förhålla sig till sitt nya smala jag, och se hur annorlunda folk behandlar dem efter att de blivit smala. Så det kan absolut vara rädsla som håller dig ifrån ditt mål. En rädsla för att tappa lite av dig själv. Även fast man inte vill vara stor, så har man liksom den bilden av sig själv, och den bilden är otroligt svår att bli av med, och tyvärr en av anledningarna till att många som gått ner i vikt, går upp alla kilon igen. Man kan liksom inte bli av med bilden av sig själv som större.
Lycka till vidare!

2012-10-07 @ 00:20:08
URL: http://tinefiskrivnaord.wordpress.com
Postat av: Tigerhonan

Visst har han blivit stor :)

2012-10-07 @ 11:00:12
URL: http://tigerhonan.blogg.se/
Postat av: EE

Det kan säkert vara rädsla. Precis som man kan känna rädsla för många saker som är främmande för en och som man inte riktigt vet hur man ska hantera. Men visst är det så, att man klarar mycket man har rädsla för. Och när man klarat det är man starkare än någonsin! Jag lovar dig, du kommer klara detta!

2012-10-07 @ 12:09:43
URL: http://matenochtraningen.blogg.se
Postat av: Anna

Jag hade en sådan gräns innan också, som bara inte gick att ta sig över. Tills jag helt slutade väga mig, och nästa gång jag tittade var jag förbi! :) Du kommer ta dig förbi det också!

2012-10-07 @ 15:56:17
URL: http://kanelpinglan.wordpress.com
Postat av: Linda

Jag har en fobi och jag var rädd för att vinna mot den innan, kände att om jag vann en gång skulle folk förvänta sig att jag skulle klara av det varje gång och om jag misslyckas så skulle det göra mer ont i mig själv då jag vetat att jag klarade det. Kanske är samma sak för dig fast med vikten? Du får komma ihåg att man får misslyckas och det är okej för man kan alltid fixa till det :) Ju mer du förlorar efter det ju svårare är det trilla tillbaka i samma siffror. Kram

2012-10-07 @ 21:10:25
URL: http://losingitnow.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0