Rapport dag 19 + skidåkning

 Gårdagen gick ganska bra. Det var totalt kaos på jobbet men det gjorde också att jag inte hade tid att stoppa i mig så mycket.
 
Min morgon var orolig för jag bara drömde om en klient som har "flyttproblem" och jag drömde att jag var där för försökte och packa och greja, tiden gick och hur mycket jag än packade så blev jag aldrig klar. Jag kände stressen och ville komma hem, det var lördag i drömmen och jag behövde ju komma hem för att sticka mina sockor till julafton...
 
När jag vaknade insåg jag att det är bäst att gå upp för annars fortsätter det drömmande bara. Så jag stack faktiskt ivägt till skidspåret! MEN, det gick sådär. Jag stack ut i spåret och trodde att jag vägde 50 kg och var en elitskidåkare så ganska snart kom verkligheten ikapp mig. Sen hade jag nog alldels för mycket kläder på mig så jag höll på att brinna upp. Intressant nog hade jag min pulsklocka på mig och efteråt förstår jag lite mer varför 5 km kändes som en näradödenupplevelse. Jag hade en genomsnittspuls på 199 och en maxpuls på 217 och turen tog 45 min.... inte så bra. På ett sätt undrar jag om det verkligen kan stämma, jag menar det är ju helt sjukt och det måste ju vara skadligt för kroppen. Men jag får försöka ge mig ut igen men då ta det lugnare... problemet är att alla andra bara svichar förbi mig i spåren och då känns de ju inte direkt så kul att jag ska åka ännu långsammare.
 
Nu tänkte jag bjuda på lite bilder, det här egentligen min skioutfit men jag vågar inte ge mig ut så för när jag väl börjar åka så korvar sig kläderna och jag ser ut som en packad köttbulle. Därför hade jag en annan jacka som INTE är lämpat för skidåkning (vet jag nu). Nu ville jag iaf bjuda på bilder för i februari ska jag åka till Vemdalen för skidåkning och jag önskar verkligen att jag väger lite mindre då så att skidkläderna sitter lite bättre. Det är nämligen inte meningen att de ska sitta som ett korvskin.
 
Bilder nu, ser det annorlunda ut i februari? Det återstår att se.
 
                         

Rapport dag 18

Dagen har gått okej... det hade säkert gått väldigt mycket bättre om det inte hade stått en jättestor godisskål på jobbet men nu är den slut så imorn blir det nog bättre!! Det som ändå är positivt är att jag har varit och handlat en massa godsaker till jul men jag har inte ätit en enda grej sen jag kom hem. Jag har packat in de i skåpet och det ska fram först till knytisen till jul och vet ni, jag tror faktiskt att jag kommer att klara mig utan att ge mig på det innan dess!!

Rapport dag 17

Jag kunde inte skicka någon planering igår för min kille har haft den goda smaken att ge sig på min dator så nu fungerar den inte som den ska. Det är inte första gången detta händer så jag är liiite missnöjd. Men, men jag får skicka från jobbet istället och sen får jag väl se hur jag löser det framöver.

 

Gårdagen gick ganska bra, jag glömde dock min middag hemma så det blev en väldigt sen middag när jag kom hem från jobbet.


Köpa eller inte köpa? Hjälp mig!

Då har jag avslutat ett PT-pass. Det var ganska tufft och det kändes verkligen inte som att hjärna och kroppen hängde ihop för jag var så trött i huvudet men kroppen var stark. Det var skönt att träna ur kroppen men nu känner jag mig helg färdig, jag skulle vilja sova lite middag. Men, men det är bara att köra på. Nu börjar jag ju se ljuset i tunneln för snart är det fredag!!! JIPPIE!

 

Men nu måste jag fråga en sak, jag är så jäkla velig av mig och nu såg jag att dom har 10% på PT och då blir jag ju sugen på att köpa några gånger till. Jag har väl 10 gånger kvar men ändå, 10% är mycket och jag vill verkligen fortsätta med min PT och det läääänge!

 

10 gånger kostar 9 450 kr med rabatten blir det 9000 istället…. Och som sagt, jag har 10 gånger kvar. Men 10 gånger är ju bara 10 veckor om jag ska räkna att jag tränar varje vecka.

 

Så snälla rådgör mig lite för det är ju helt sjukt mycket pengar!!!!


Rapport dag 16

Dagen har gått ganska bra. Jag mådde skit imorse för att jag visste att jag hade en tuff dag framför mig men nu är jag laddad med riktigt god energi. Jag hade laddat träningsväskan imorse men innebandyn blev inställd, alla ville ta en tidig jul. Men det gjorde inte så mycket för jag hade ju julfest med kören så då slapp jag stressa därifrån. Det serverades julbord på festen och jag tycker att jag klarade det bra, jag åt inge bröd till maten men det blev en lussebulle till fikat. En helt okej dag alltså!


Rapport dag 15

Dagen har gått kanon! Jag glömde min "middag" (makrill och finncrisp) hemma men trots att jag inte kom hem förens sju så var det inga större problem att äta det jag planerat. 

Jag är faktiskt förberedd för att det kommer att bli en tuff vecka och därför känns det extra skönt att ha planerat vad jag ska äta! Jag slipper alltså ha fokus på det och kan helhjärtat ängna mig åt mitt arbete.
 
 Hur långt kommer jag att ha kommit på fredag? Ooootroligt spännande! Imorn har jag en riktigt tuff dag framför mig med läskiga möten (prata inför politiker och vårdplanering med olika myndighetspersoner) men efter den dagen lugnar det ner sig och jag kan fokusera på skrivandet, ja alltså jobbskrivandet ;) 

Rapport dag 13-14

Helgen har gått ganska bra. Det blev dock ingen skidåkning på grund av vädret. I lördags fick jag istället till ett 50 min spinninpass i källaren och igår halkade jag och min kille oss runt på en promenad. I lördags blev det en rejäl middag med efterrätt och vin så det känns ju sådär men, men.

Nu går jag in i veckan från helvetet... typ. På fredag tänkte jag gå julledighet men då är det en hel del som ska vara fixat tills dess, därför räknar jag med att jobba morgon till kväll tills allt är klart. Det blir alltså ingen matlagning på hela veckan och jag räknar inte med att komma hem och äta någon middag utan det får bli en provisorisk middag på jobbet.

Rapport dag 12

Vilken jobbig kväll, jag klarade de men shit va svårt det var!! Jag kan inte fatta hur gärna jag vill äta, det är helt sjukt... haha, ja jo det hade jag väl iofs redan förstått.
 
Dagen har iaf gått bra, när jag gick hem tänkte jag, shit det har ju gått kanon idag! Sen insåg jag att jag ätit en kaka, fan va onödigt. Men, men för övrigt har allt gå bra. Efter jobbet tog jag dock en tur på stan... och jag undrar om det berodde på att jag hade ett sug och inte fick/ville lindra det med godis... hur som helst blev jag 2 500 kr fattigare och det är en mycket mer konstnadsvidrig aktivitet i längden... eh, nu överdriver jag. Jag vill ju knappt handla kläder till den här tjocka kroppen men idag blev det i alla fall några härliga soctantskoftor.
 
För övrigt så lyckades jag få ihop 9209 steg! Kanon!

Tårar på ätstörningsmottagningen

Nu är det jävligt tungt. Jag har varit hos min kontakt på ätstörningsmottagningen och shit va jobbigt det var. Tårarna rann och tillslut kom kulmen och jag bröt ihop. Hon frågade mig om jag är på väg in i väggen och jag sa ”nej för jag tror inte att finns någon vägg”. Sedan vek mig dubbel och snyftade hejdlöst. Jag vet inte riktigt var orden kom ifrån för riktigt så tycker jag ju inte. Jag vet ju att… ja, jag kan knappt ens skriva orden men hur som helst så tänker jag då inte… ja, vad jag nu inte tänker… snurrigt värre. Jag vill iaf inte jobba ihjäl mig och jag hoppas att jag hinner vända på denna skuta.

 

Men det är inte så enkelt att ha ett väldigt krävande jobb och samtidigt jobba med sig själv. Jag har inte dom bästa förutsättningarna och sen har jag det väldigt tufft på jobbet just nu. Det är inte kaos överlag på kontoret men just på mitt skrivbord är det de! Men förhoppningsvis kommer det att vara ganska stabilt när jag går på julledighet.

 

Vi pratade om hur jag ser på mig själv och just nu känner jag mig väldigt värdelös. Jag klarar inte av att ”strukturera bort” mina problem, jag klarar inte att träna 4 dagar i veckan (som är mitt mål) och jag klarar inte mina arbetsuppgifter. Nu känns all den beröm som jag fått som en tung börda. Tänk alla som trodde att jag var bra, nu har de fått se sanningen! Nja… riktigt så känner jag inte. Jag har nog ganska god självinsikt. Jag vet att jag är en slarvmaja, men jag vet att jag är bra med klienterna och det framförallt det som jag fått beröm för. Så, visst, jag är misslyckad på vissa sätt, men jag jobbar på det. Och jag har ganska bra koll på mina brister och på mina talanger.

 

Idag är det fredag och jag hoppas att det inte blir alltför mycket övertid idag.

 

Tack för att ni finns där ute i bloggvärlden!


Rapport dag 11

Dagen har inte gått bra. Lucia var tydligen dagen då det skulle fikas varann timme! Av någon anledning var jag extra svag så det har åkt ner allt möjligt. Sen hjälper det väl inte att det varit kaos och kris på jobbet (för ovanligheternas skull). Jag hade bestämt mig för att gå till kören idag men tiden gick och jag insåg att jag tametusan inte skulle hinna gå till kören. Jag undrar vad jag gör för fel, varför kan jag aldrig gå hem i tid, varför äter min klienter typ halvt upp mig? Men, men som tur var lyckades min kille köra mig så även fast jag inte fick motionen av den tilltänkta promenaden till kören så fick jag iaf ladda god energi på kören.
 
Dagen bjöd på 6657 steg.

Rapport dag 10

Dagen har gått okej. När jag skickade min planering för veckan så hade jag glömt bort att jag skulle på jullunch med jobbet idag. Men det var väl tur att dom var lite snåla med maten så det blev nog inte så farligt. Det fanns dock ett litet godisbord så ja, där slank det ner några godisar men jag var grymt kontrollerad så därför är jag ganska stolt.

Jag hade mamma på besök ikväll också så vi gjorde en riktigt stor och god kycklinggryta så nu har jag fyllt frysen med matlådor.
 
För övrigt har jag lyckats få till 7834 steg på min stegräknare och det är jag lite stolt över eftersom jag är en kontorsråtta.

Tack!!

Jag blir så glad när människor lämnar kommentarer hos mig. Och jag blir så rörd när jag får fina och kloka kommentarer, som kommentarerna från
 
Smulan och Eleonor

Kaos och panik

Jag har verkligen tänk på vad jag ska göra med det här med mina kompisars "tjockissnack". Ska jag säga något? Ska jag kanske skicka över mitt inlägg som jag skrev igår och se hur de tänker när jag lägger fram det så? Eller så struntar jag i det bara och går vidare...
 
För övrigt blev den här dagen ganska tuff. Jag åkte på tjänsteresa och nästan hela vägen hem (jag var själv på vägen hem) så tänkte jag på godis. Jag tänkte på att nästa gång det kommer en mack så stannar jag. Men jag åkte på slingervägar i skogen så det fanns ingen mack. Jag tog mig till jobbet men där serverades det tårta så ja, det åkte ner en bit.
 
Sen blev det hårt jobb innan jag fick gå hem, väl hemma bröt jag ihop. Jag kände att paniken har bitit mig i hälarna och hemma så släppte allt. Det har varit kaos på jobbet och vilket är mitt sätt att hantera kaos? Jo att äta, och vad händer när jag inte får äta? Jag bryter ihop ännu mer... eller jag vet inte men bröt ihop gjorde jag så nu ligger jag i soffan med näsdukarna nära till hands.

Rapport dag 9

Dagen har gått okej. Problemet var väl att jag drabbades av lite panik och psykiskt blev det tungt. Jag har haft några riktigt tuffa dagar på jobbet och allt jag vill göra när livet är jobbigt är att äta... så visst, en bit tårta åkte ner på jobbet när det var fika. I övrigt har jag faktiskt klarat mig och det känns helt sjukt. Jag har mått så jäkla dåligt i eftermiddag/kväll men jag har ändå inte stuckit till affären.

 

Men, det blev ingen innebandy, jag ligger nedbäddad i soffan med näsdukarna tillhands för jag är alltför gråtmild för att klara något annat.

 

Men vi ses imorn!


Gått ner sig

Ja då var det dags för lite snask från helgens äventyr. Det var första gången jag var uppe hos min gamla kompis som nu mera har köpt en lägenhet i Stockholm, en liten 1:a på Kungsholmen för 2.300 000. Jo, precis 2 miljoner, 300 000! Haha det är ju helt sjuk! Men så funkar det i Stockholm och det var kul att få sitta där och fundera över dom slantarna.
 
Nu till lite jobbigare saker, jag var alltså i Stockholm med mina blonda och smala kompisar från förr och vad gör kompisar från förr? Jo man skvallrar ju som tusan. Men vet ni vad som fastnade i min hjärna av allt detta skvaller? Jo det var det faktum att många människor skulle benämnas som, shit, hon har typ gått upp 10 kg. Eller, han har verkligen gått ner sig, han har typ gått upp 5 kg, har glasögon och börjar tappa håret. Vid ett tillfälle gick dom riktigt långt och började verkligen gå loss på en tjej som dom ansåg hade gått upp i vikt så mycket att hon inte gick att känna igen. Då stoppade jag dom faktiskt och bytte spår i diskussionen. Jag blir verkligen förundrad! Jag står ju där! Visst, jag har väl mestadels varit en ganska stor tjej men INTE såhär stor! Även om vi inte räknar från när jag bantat ner mig som mest så väger jag ändå över 20 kg mer än det! Jag förstår verkligen inte. Tänker dom inte på vad dom säger? Säger dom samma sak bakom min rygg? Eller ska jag ta det som en komplimang, att dom inte tänker så om mig och därför känner sig bekvämma att prata på det där sättet...
 
Ja herregud, vad vet jag.
 
Mer spännande info kommer...

Rapport dag 8

Dagen har inte gått som planerat men det har gått kanon ändå!! Min jobbresa blev inställd så till lunch gick jag och köpte en sallad. Sedan bröt helvetet (typ) loss så jag kunde inte gå hem förens kl 19. Men jag åt mina mellanmål som jag skulle och när jag kom hem så blev det en stor kopp te och en macka med makrill.

Jag är kanonstolt!

Rapport dag 6-7

Mejl till min PT
 
Ny vecka på gång. Jag är riktigt nervös men jag är glad att vi ska träffas på onsdag. Ska jag vara ärlig är jag jätterädd för att du ska se ner på mig och på ett sätt är det lockande att bara avsluta min kontakt med dig, säga upp gymkortet och glömma ännu ett misslyckande. Men nu tänker jag inte göra det så vi ses på onsdag om inget annat händer.

 

Det enda jag kan säga om helgen i övrigt är att den har gått okej. Ingen träning men en hel del pulsande i snön på Stockholms gator. Jag är glad och tacksam för att inget "sug" kom och tog över mig. Jag åt och var (nästan) precis som dem andra tjejerna och det känns befriande!

 / J

 

Nu lite övrig info till er läsare,

 

Jag har sjukt mycket att berätta om helgens upplevelser! Tänk så konstigt saker och ting kan vara, tänk va människor kan vara okänsliga när det gäller vad dom säger. Det ska bli intressant att höra er syn på detta! Så jag hoppas ni tittar in snart igen!


Rapport dag 5

Återigen en dag som inte går helt enligt plan och jag börjar starkt fundera över min plan, kanske var den inte helt genomtänkt, jag vet inte.

Men jag är iaf vid gott mod. Det blev kaos på jobbet så jag kunde inte äta som planerat, lunch halv 3, men bättre sent än aldrig. Kunde inte gå hem för att det var så mycket att skriva men som tur var hade en annan avdelning julfest så jag blev bjuden på middag mitt i skrivandet.

Imorn åker jag till Stockholm och jag vet inte alls hur det kommer att bli. Det blir alltså ingen uppdatering förens på söndag eftersom jag inte har någon såndär morden telefon som man kan mejla från.

Hoppas du har/ har haft en bra vecka och jag hoppas att du står ut med mig.

Rapport dag 4

Jag vill inte skicka någon rapport.

 

Det blev inte sushi utan Oliver Twist och en stor köttbit. Jag vet ju att det inte fungerar om jag gör så här. Jag vet att jag måste göra bra val hela tiden! Jag är så jävla dålig på att gå utanför mina planer. Jag önskar att det inte hände något oförutsett utan att mitt liv bara gick ut på att jobba, träna och gå hem och äta enligt min planering. Snälla lås in mig i en stuga i skogen och lämna bra proviant och hämta mig inte förens det är vår igen!


Vilken känsla!

Jag svävar bland molnen!
 
Jag har gått och funderat över en sak som min mamma sa till mig i helgen. Hon sa ungefär, "ska du verkligen arbeta med det där, passar de verkligen dig. Jag menar, med ditt tålamod och dina åsikter". Dessa ord har verkligen rummlat runt i mitt sinne och trots all positiv respons jag fått av klienter och kollegor så sådde det ett litet ont frö i mig. Och så imorse, som en skänk från ovan kom en kollega och sa. "jag har tänkt att jag skulle säga en sak till dig men det har inte blivit av. Jag ville bara säg att jag tycker du är så bra". Jag blevhelt ställd och fick allt en tår i ögat. Vi har ett ärende ihop och hon berättade att hon tycker att jag har skött det så bra trots att jag inte jobbat så länge.
 
Är det inte helt otroligt?! Jag blir helt ställd men samtidigt så rörd!
 
Underbara, underbara kollegor!

Rapport dag 3

Hej, dagen har gått okej. Jag och min kille blev bjudna hem till en kompis som lagade pizza så det gav lite ångest. Men jag åt iaf inte upp allt. Det är jobbigt när det händer oförutsatta saker som "förstör" min planering men samtidigt är det kul att bli bortbjuden.

Jag gick till jobbet också, det var ju snökaos så det gick inte att cykla. Jag fick gå en extra tur också eftersom det inte var plogat på vägen som jag brukar ta till jobbet :)
 

Rapport dag 2

Denna dag har gått ganska bra! Jag sitter här efter kvällen innebandy och känner mig ganska stolt. Jag gjorde dock ett avsteg från planering och åt 2 lussebullar, pepparkaka och en chockladpralin till morgonfikat. En kollega hade bakat fika och nej, jag kunde inte stå emot. Men egentligen finns det inget som säger att jag måste stå emot heller. Det var dock lite överdrivet att två lussebullar men jag fullkomplig älskar lussebullar! Men tillbaka till det här med att så emot. Det jag gör nu handlar främst om att "strukturera bort" mina hetsätningar på kvällarna och därför kan jag stolt säga att jag nu har klarat min första kväll!

 

Egentligen känns det lite smådumt att ha dragit igång det här lagom till jul då det bjuds på så mycket gott till höger och vänster. Men jag får se till att göra mina val, jag kan inte unna mig något varje dag för då kommer jag ingenstans med min viktminskning.

Jag är stolt iaf och tänker gå och lägga mig med ett leende på läpparna!


Rapport dag 1

Mejlet till min PT efter första dagen...
 
Ingen idé att ljuga, jag klarade inte ens första dagen. Men vet du, det är skitsamma för det går inte att göra om. Det är bara att fixa nästa dag.

Jag följde planeringen tills det blev kväll. Jag hade glömt att slänga de godis jag hade kvar så ja... när jag kom hem så var det för svårt att kasta bort det.

Jag funderade länge om jag skulle ljuga men jag vill faktiskt inte det. Det skulle vara att ljuga för mig själv också.

Kanske var det så himla mycket känslor uppbyggda inför denna dag, det var en stor dag då jag skulle vända på allt. Nu vet jag att det inte gick så lätt men jag kan inte göra annat än att klara morgondagen bättre!

Jag skäms som fan.

Måndagsångest

Första dagen och livet suger redan! Tänk va dumt det är att "börja det nya livet" på en måndag. Man har ju måndagsångest ändå så det räcker.
 
Imorse släpade jag mig iaf upp och ner i källaren för lite morgonspinning. Det var jäkligt tufft de första 10 minutrarna men sen lossnade det. Jag hann bara med en halvtimme men det är väl bättre än ingenting. Men nu är det iaf jäkligt jobbigt! Jag kan inte förstå att jag ska känna såhär, att jag fantiserar om att äta. Hur kan detta uppta hela mitt väsen!
 
Suck och pust, dessa första dagar kommer att bli en plåga men jag vet att det blir lättare framöver... jag vet ju det...

Planering

Skämigt!! Nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera igen. Men det har varit så jäkla fullt upp och när jag väl är igång ja då bara tuffar jag på och har inte tid att sätta mig ner och blogga. Jag var på kören i torsdags och det har jag inte varit på många veckor. Jag bad om ursäkt och sa att det har varit mycket på jobbet. En annan ledare sa, ja det är ju inte konstigt om man har annat i livet också. Då sa jag, fast det känns inte som att jag har något annat liv, jobbet är mitt liv just nu. Och vet ni, det känns lite så. Jag jobbar heltid och jobbar över en hel del. I övrigt så består mitt liv mest av träning eller stickning. Jag har fan inte mycket till liv!! Sen tror jag att jobbet tar så mycket av min energi på fritiden också. Jag tänker ofta på mina familjer och igår drömde jag om en pappa och det var jättejobbigt. Jag drömde att jag ringde honom när jag var ute på fest en sen fredagskväll. Jag ringde för att jag hade så dåligt samvete för att jag inte ringt men han blev jättesur för att jag ringde typ kl 22 på fredagskvällen. Haha, det var faktiskt riktigt jobbigt och när jag vaknade blev jag tvungen att sysselsätta mig direkt så att jag fick ur drömmen ur huvudet.
 
Ja, ja nog om det. Imorn är dagen D. Tänk så många måndagar som är det ;) Men nu är det så att i torsdags var jag hos min PT och vi gjorde upp en plan. Jag ska mejla henne en planering. Jag har ju beslutat mig för att göra ett försök att typ "strukturera bort" mitt problem. Det låter väl iofs lite sådär men skitsamma, nu ska jag ta ett steg upp i diciplinsstegen. Så idag har jag mejlat en planering med hur jag ska äta och träna mån-ons. Varje dag ska jag sedan skicka en liten rapport om hur det gått. På onsdag skickar jag en ny planering om hur jag ska äta och träna tors-sön. Även då ska jag skicka dagliga rapporter.
 
Så, det är alltså min plan. Jag får se hur det går men just nu känner jag mig både taggad och rädd. Jag har misslyckats så mycket på sistone och jag är sååå rädd för att falla igen. Men, men jag ger inte upp. Jag har min hälsocoach ord i huvudet;
 
Du har inte gett upp förrän du slutat försöka!!

RSS 2.0