En promenad iaf

WHOHOO! Idag lyckades jag släpa ut mig själv och en kompis på en promenad iaf! Det är värt något... även om det blev en hel del kvar sen fikat igår... o ja... ett o annat har hamnat i min mun...

Imorn drar det för övrigt iväg till Sälen igen. Jag är inte sådär supersugen, sen vet jag att jag ska till familjen svull och jag är inte tjejen med världens största självbehärskning.... men, men den som lever nästa vecka lär få se resultatet på vågen!

För övrigt kan jag informera om att jag och min kille ska lyssna på djudboken En hanbok för pojkvänner i bilen, det ska bli en spännande resa ; )

 

Kalas och godsaker

Jahapp, då har en dag gått där alldeles för mycket skräp åkt ner i magen. Men det har varit kalas här idag o jag har stått för baket... så ett och annat hamnade helt enkelt i min mun. Men jag får väl helt enkelt se till att röra på mig ORDENTLIGT imorn!

En fråga jag fick var hur mina mellandagar och nyaår ser ut o... ja, jag är ju "ledig" (har dock en hel del plugg som jag borde göra) så jag ligger mest och har det bra. Det blir lite plock här hemma men framförallt så tar jag det bara lugnt, lugnt, lugnt. Till nyår åker jag och min kille till Sälen igen. Det blir inte några skidor på platten då, men förhoppningsvis någon dag nerför backarna.

Men sammanfattningsvis så måste jag faktiskt ta mig i kragen! Det har blivit alldeles för mycket godsaker på sistone!!

Svar på frågan!

Jag fick en fråga idag på bloggen om hur jag har gjort för att gå ner i vikt. Jag kan ärligt säga att jag har haft lite sunt förnuft och försökt att röra på mig... visst är det en simpel och tråkig förklaring men jag tror att när man är så pass överviktig som jag är så räcker det med små förändringar till en början. En annan viktigt sak för mig är att jag går på viktväktarmöten och väger mig varje vecka. Jag följer deffinitivt inte deras riktlinjer slaviskt men det är ett mål att veta att man ska stå på vågen framför någon annan och det sporrar mig att sköta mig!

Så mina riktlinjer än så länge är att...

Äta regelbundet
Äta bra och naturliga matprodukter
Använda stegräknare och gärna gå 10 000 steg/dag
Undvika att hetsäta (man får i sig så sjukt mycket kalorier att det är skrämmande)
Kompensera en filmkväll med godis med ett träningspass dagen efter
Men framförallt att vara snäll mot mig själv, varje steg i rätt riktning är bra! Det är ingen idé att stressa någonstans!


Bakhalt=tårar

Ja... då har man varit ute på ännu en tur i skidspåret... O trots att jag lämnat in skidorna på vallning och fått spannet utmätt så GICK DET ÅT HELVETE!! Det har nog aldrig gått så dåligt och det var riktigt nära att jag började grina!! Det var så bakhalt för mig så det finns inte! Jag kom knappt framåt och såg antagligen ut som en idiot!

Dagens skidtur

Typ av tur: 5 km kuperad terräng
Tid: 43 min
Pauser: Några andningspauser
Omkörd:MASSOR MED GÅNGER
Omkörningar: 1 (om en havererad spårmaskin räknas) 
Ramlingar: 0
Avtagning av skidorna: 1 gång (o det var egentligen helt onödigt men de gick så illa så jag låtsades stanna och ta av skidorna för att kolla något...)

Något positivt med turen är iaf att min balans faktiskt är riktigt bra nu för tiden, det var så mycket folk ute i spåren att jag inte hade tid att stå o mesa mig i backarna så det var bara och satsa och jag klarade det toppenbra!

Men... jag undrar om jag inte ska fortsätta med min killes sätt att åka skidor... för det var riktigt kul, och inte var det bakhalt heller!

 


Snösus

Idag sov jag och min kille suuuperlänge och jag fick jätteångest för det var jättefint väder och jag ville inte alls ha en slappardag när solen för en gångs skull sken från himmlen! Hur som helst så ville min kille verkligen inte alls göra något så efter att vi diskuterat fram och tillbaka... och tillbaka och fram... så kom vi äntligen fram till att vi skulle ut och åka skidor!! Fast... inte på det sättet som jag åker skidor, utan på hans sätt, alltså motorcykel med snöskidor på. Det var lättare sagt en gjort (meckande med motorcyklar som inte ville starta). Men lagom tills det mörknade ute så kom vi igång iaf och det var så jäkla kul! Jag tror t.om. att jag brände några kalorier när vi susade fram i snön! Det var lite läskigt först men när jag fick in snitsen så fick min lilla pärla till hoj veta att den levde! Det känns härligt att ha gjort något av dagen iaf!Hur stor är skadan?

Oj, oj va juldagarna går! Men det är bra, jag längtar faktiskt lite till att det ska bli lugn och ro och ordning och reda. Jag kan väl inte påstå att det gått totalt åt skogen med ätandet men det har inte varit jättebra heller. Men jag kan erkänna att jag inte vågat ställa mig på vågen faktiskt... usch... men hur mycket skada kan två dagar göra?! Ja, det återstår väl att se...

Hoppas att ni där ute har haft en bra och lyckad jul!

Dagen före

Då är det alldeles straxt dags för den stora dagen! Idag har det varit en hel del att göra men de känns som att jag hunnit med det mesta. Jag vet dock inte vad fan jag ska ha på mig imorn dagen till ära! Jag vet heller inte hur jag ska ha mitt hår och jag har inte tid att göra något storslaget eftersom jag jobbar och sen blir det fullt ös därifrån till firandet. Jul är inte lätt. Men jag hoppas det blir kul!

GOD JUL TILL ER ALLA DÄR UTE!

Jag klarade målet!!

Jag är jätteglad! Fatta att jag klarade mitt mål! Visserligen precis på gränsen men vad spelar det för roll? Jag klarade de ju! Under 90 innan jul ;) Men jag har visseligen svårt att se någon vidare viktnedgång... snarare viktuppgång nu när det är dags för jul och allt vad det innebär. Men vi får väl se, jag är iaf superglad och stolt! Jag tror faktiskt att det kommer motivera mig att sköta mig bättre under jul!


Veckans viktresultat

Vikt


Vecka 9. 89,9,5 kg - 2,5 kg Total viktminskning - 6,6 kg
Vecka 8. Ingen vägning denna vecka                        
Vecka 7. 91,5 kg - 0,4 kg Total viktminskning - 4,1 kg
Vecka 6. 91,9 kg - 1,0 kg Total viktminskning - 3,7 kg
Vecka 4. 92,9 kg - 0,2 kg Total viktminskning - 2,7 kg
Vecka 3. 93,1 kg + 0,3 kg Total viktminskning - 2,5 kg
Vecka 2. 92,8 kg - 1,0 kg Total viktminskning - 2,8 kg
Vecka 1. 93,8 kg - 1,8 kg Total viktminskning -1,8 kg

Startvikt 95,6 kg


Vilken skillnad!!

Jag vägde mig imorse och jag vägde mig nu på kvällen... 3 KG SKILLNAD!! Är inte det helt sjukt?! Hur tusan kan det bli så?!

Det känns alltså som att det kan gå hur som helst imorn på vågen. Jag räknar inte med att klara mitt mål... men hur som helst så lär jag vara bra nära iaf!

Svårigheter

Jag är allt lite orolig inför det här med jul! Det har ju gått rätt bra på sistone med min vikt men vad kommer att hända när det blir jul?! Jag känner redan paniken och ångesten eftersom jag vet att jag inte är så bra på att kontrollera mig själv... Så jag måste väl hitta någon balans där. Att man får unna sig lite på jul och inte ha ångest för det! I lördags gjorde jag min egen lilla "ångbastu" i duschen och satt gå golvet och bara myste!! Då försökte jag köra lite mental coaching med mig själv och förberedde mig för hur jag ska klara jul! Det kändes faktiskt rätt bra, jag tror att jag kan klara av att ta någon bit här och där och vara nöjd med de! Jag har nog besegrat mitt absoluta sockerbehov för stunden så det är till min fördel iaf.

Till denna underbara juletid, när vi alla vill finna julefrid 
Är väl inte de svenska ordet lagom mer passande, när små tomtefötter kommer tassande
En bit här och en bit där, äta lagom och vara nöjd, det gör julen till en fröjd!


Lyckliga?

Vet ni en sak... jag hatar Facebook! Jag skaffade det för många år sen o då var det väl kul, sådär i början... Nu går jag väldigt sällan in där men igår gjorde jag det... och vad ser jag?! Fina bröllopsbilder, sockersöta barnbilder och ja... jag blir galen! Men varför blir jag det?! För att jag är avundsjuk?.... Ja antagligen. Men är dom superlyckliga då? Ja men antagligen är dom väl det, varför skulle dom annars gifta sig?! Ja, jag vet inte. Jag är iaf inte lycklig och det är väl där skon klämmer...


Duktig... nästan

Ännu en dag utan godis!!... Tänkte jag säga... sen kom jag på att jag tog en skumtomte idag... men... för övrigt har jag varit duktig! 

Jag bara längtar tills jag ska väga mig på onsdag, för vet ni? Jag tror jag klarat mitt mål!!! Men jag kan ju inte veta säkert.

Funderar på om jag ska gå på bodybalance imorn... jag tror tamefan att jag ska boka mig på de!

Ännu en tur

Jag glömde ju skriva om min skidtur igår! Det var iofs inte en så väldigt uppfriskande tur för jag var så slö, trött och mådde nästan illa. Men, men jag tog mig runt 5 km!!

Dagens skidtur

Typ av tur: 5 km kuperad terräng
Tid: 43 min
Pauser: Några smspauser och andningspauser
Omkörd: 3 gånger
Omkörningar: 0
Ramlingar: 1 gång
Avtagning av skidorna: 1 gång

Nu höjer ni säkert på något ögonbryn men sanningen är ju att jag är livrädd för nedfrösbackar. Så tyvärr måste jag erkänna att jag jag blev livrädd direkt vid första backen vid start så jag ramlade och tog av mig skidorna och gick ner... pinsamt men sant. Men för övrigt så vill jag skryta med att jag åkte alla backar (bromsade en del här och där visserligen) och det gick bra!! Jag är faktiskt stolt! Tiden i Sälen verkar faktiskt ha gjort nytta, jag har utvecklats!


Ny dag och nya möjligheter

Jag är stolt över mig själv som släpade mig till gymmet för spinning i morse... jag är dock inte lika stolt över att jag åt upp de sista 4 noblessen som fanns kvar när jag kom hem...

Men nu till något annat. Igår var en stor dag... eller något sånt. Hur som helst så sjöng jag solo på en julkonsert! HELT SJUKT! Jag har aldrig gjort något sånt förut (även om jag kanske fantiserat om det så där i smyg) men det gick rätt bra! Jag fick till och med erbjudande om att vara med i någon uppsättning framöver!

Men nog om det, nu är det en ny dag med nya möjligheter!


Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter helt underbara dagar i Dalarna. Vi har bott hos min kompis familj och släkt och jag har känt mig så välkommen och de har varit så goa mot mig!  Jag kan inte nog tacka för de!!

Vi har kämpat på med skidorna och det har gått helt okej.
Dag 1. Ca 6 km, -18 C, Kläppen
Dag 2. Ca 9 km, -13 C, Lindvallen
Dag 3. Ca 4 km, -12 C, Orsa

Idag var vi riktigt trötta och min kompis gav upp ganska fort så det blev bara 4 km men jag tycker vi har varit duktiga! Nu ska jag verkligen kämpa vidare här hemma på mina skidor!!


Förresten så verkar inte dagarna i Dalarna ha resulterat i någon viktuppgång så de känns jättebra!!!Snart slut i Dalaland

Då har ännu en dag gått i Dalaland och imorn åker jag hem. Idag var det superkallt -22 C så vi blev skjutsade till Lindvallen där det var varmare och vi hade en toppentur i spåret. Min vän är så otrolig tålmodig med mig eftersom jag är livrädd för nerförsbackar... (lycka till på tjejvasan...)

Nu ska vi snart sussa och imorn får vi se vad är för grader och om vi vågar oss ut i kylan!

Riktigt bra!

Nu är jag i Sälen och livet är rätt bra! Vi har startat dagen med en skidtur på 6 km i - 18 C.  Den där dåliga känslan som jag hade i magen vet jag inte varför den var där för jag har verkligen haft det jättebra sen jag kom hit! Det här med maten går som det går men jag överäter inte och bor jag hemma hos någon annan så är inte jag människa nog att be dom anpassa sin kost efter mig. Det blir feta såser och vitt bröd till frukost men det är okej, mitt liv går inte under för det för jag mår faktistk riktigt bra just nu!!!!!

Jag drar!

AHHHH!!! Imornbitti drar jag till Sälen för lite skidträning. Jag tror inte att jag skrivit det men jag och en kompis ska åka tjejvasan... jo jag vet... vad har vi (JAG) gett oss (MIG) in på?! Nu ska vi iaf upp och träna lite tillsammans och se vad vi går för... Hoppas jag kan uppdatera något när jag är där.

För övrigt så vill jag bara säga att jag har haft en dålig känsla när det gäller denna resa. Jag vet inte varför men jag har inte en bra känsla i magen... hoppas att känslan inte betyder något... att det bara är lite resnerver...

Kram och godnatt

Annat intresse

Godmorgon, eller något sånt. Jag brukar gå på spinning på fredagar men jag hade inte riktigt lust idag. Problemet är nämligen att jag också har ett annat intresse. Jag älskar att snooza. Just nu har jag också dom mysigaste sängkläder man kan tänka sig, så jag kan inte förmå mig att gå upp ;)

För övrigt gick jag 14 693 steg igår så det känns bra! Jag tror faktiskt att mitt nya mål ska bli 10 000 steg för 5 000 är egentligen inte mycket att hänga i julgranen!

Ska jag spola målet?

Veckans vägning resulterade i en viktminskning på 0,4 kg och det är väl helt okej. Men jag är redan nu lite ledsen för att jag inte kommer kunna gå till viktväktarna och väga mig nästa vecka eftersom jag är i Sälen och tränar lite skidor. Det jobbiga när jag kommer tillbaka är att det faktiskt är min sista vägning innan jul och vad var mitt mål innan jul? Jo att väga under 90 kg! Suck, det lär jag inte fixa, och sen är ju frågan va tusan man kommer väga efter jul?! Haha! Nej men tillbaka till målet. -1,5 kg... Enligt mig är det ett högt mål! Självklart ska jag sköta mig så gott jag kan men jag får se vad som händer. Jag tar det som det kommer. Jag har faktiskt gått ner 4,1 kg och det är ju superkul!

För övrigt så kan jag säga att jag har tänkt att lägga upp nya bilder på mig själv i underkläder så fort jag väger under 90 kg.. men... vi får se när det blir. Så länge bjuder jag återigen på bilderna som togs på mig när jag vägde 95,6 kg!

KÄMPA, KÄMPA, KÄMPA.... i din takt ; )     


Veckans viktresultat

Vikt


Vecka 7. 91,5 kg - 0,4 kg Total viktminskning - 4,1 kg
Vecka 6. 91,9 kg - 1,0 kg Total viktminskning - 3,7 kg
Vecka 4. 92,9 kg - 0,2 kg Total viktminskning - 2,7 kg
Vecka 3. 93,1 kg + 0,3 kg Total viktminskning - 2,5 kg
Vecka 2. 92,8 kg - 1,0 kg Total viktminskning - 2,8 kg
Vecka 1. 93,8 kg - 1,8 kg Total viktminskning -1,8 kg

Startvikt 95,6 kg


Jag kan förändra mig!

Vet ni en sak som jag kom på idag! Det går ju inte så jättebra för mig att förändra mig och så tänker jag att "jag är så trög, jag kan ingenting". Och så insåg jag en sak! Jag har faktiskt förändrat mig! Visserligen inom ett annat område men ändå! Detta är kanske till och med inom ett lite småsnuskigt område men jag är stolt ändå. I vårt hem är det jag som är den stökiga och min kille har alltid klagat på att jag inte stänger toalocket men jag tycker det är snuskigt så jag vill inte ta i det med mina händer i onödan. Men nu har jag faktiskt ändrat mig! På den senaste tiden så har jag stängt i princip vart enda toalock som jag kommit i närheten av! Jag har förändrat mig!! : )

Passionerad fantasi

Vet ni en sak... jag har alltid haft en dröm... en fantasi om att vara en sån där vacker skridskoprinsessa. Jag ser mig själv i en mörk ishall med bara några få lampor riktade på isen. Där far jag fram och gör vackra rörelser och dansar fram på isen till härlig musik! Sen... sen kommer det riktigt härliga! En ishockeykille kommer ut och ser mig på isen. Han blir helt betagen och kanske blir det han och jag på isen i en härlig och passionerad isdans... Haha, ja men drömma får man väl ; )


Jag är okej

Jag har funderat en del... det är många blogar där det står "man måste ha bestämt sig" eller "menar du inte allvar har du ingen chans" alternativt "nu är det nolltolerans som gäller".

Jag har varit den där tjejen som haft en otrolig diciplin. Nu har jag legat i någon typ av gegga i ett par år men känner ändå att det är dags. Jag brinner inte av iver... det pyr bara lite i askan... på sin höjd. Men alla är väl olika och jag hoppas att det är okej. Jag tycker att jag är okej... fast jag inte är sådär förfärligt hurtig, glad och positiv. Jag menar min blogg heter ju en mat missbrukares kamp av en anledning. Jag har inte en sund inställning till ätliga produkter och det försvinner inte i en handvändning. Det har jag ju märkt! Jag har gått ner i vikt i en faslig takt och med suspekta dieter och hur gick det? Jo jag är större än någonsin för kroppen och huvudet har inte arbetat tillsammans. 

Denna blogg innehåller ingen solskenshistoria i 180! Det här är direkt från den bittra hårda verkligheten... och jag tycker att jag är okej. Jag är jag och det är okej!  


Varken bra eller dålig

Idag har varit en mittemellandag, varken bra eller dålig. Jag skulle ha åkt skidor imorse men jag var verkligen inte sugen... så jag låg kvar i sängen... och det var ju inte fyskam!

Imornbitti borde jag släpa mig till gymmet men är inte ens sugen nu...

Jag undrar verkligen var motivationen är? Tänk vilken diciplinerad och engagerad tjej jag har varit i mina dagar! Men nu för tiden är det som att det varken finns energi eller vilja att göra något alls.

Men, men en dag i sänder, så får vi hoppas att något händer ; )

Mina första kilometer!

Då har jag fått mina första km på skidor i kroppen!

Dagen startade inge vidare men lagom tills det blev mörkt så lyckades jag faktiskt släpa mig ut i skidspåret för mina km i spåret. Tyvärr var det massor... nja kanske inte massor men jag var inte ensam i spåret helt enkelt och det gillar jag inte! Skidåkning är ju inte min starka sida och jag uppsattar inte en massa hurtbullar som susar förbi mig! Förra året åkte jag alltid på morgonen i spåret och då brukade jag sällan möta någon så imorn ska jag göra ett nytt försök i spåret! 

För övrigt så hade alla pannlampor på sig så jag var lite utanför. Det visade sig nämligen att det inte var spårat hela vägen runt eljusspåret utan bara en del så alla andra åkte där det var spårat. Men jag åkte i terrängen där det fanns ljus. Där fick jag nämligen vara helt själv och snubbla runt på mina skidor ; )  


Bra start

Dagen har startat bra! Skjutsade killen till jobbet och sen blev det spinning! Snön singlar ner så vackert och livet är rätt okej. Jag har ätit frukost, julstut, te och ägg. Idag är jag ledig, alltså har jag massor att göra!! Jag känner mig redan stressad men jag hoppas verkligen att jag får lite nytta gjort och inte bara annat tjafs! Jag ska bland annat till intersport för att fylla på med skidgrejer, jag hoppas på en tur i skidspåret imorn!

Ha en bra dag!

Ingen positiv dag

Denna dag har jag faktiskt inget positivt att säga om... jag har inte skött mig och känner mig lite nere. Jag är rätt sjuk i huvudet som inte ens sköter mig efter ett sånt bra resultat igår. Men är man "sjuk" så är man. Det är bara att ta det för vad det är och kämpa vidare. Som motivation lägger jag upp en bild på mig själv från en tid då jag var fin. Det känns så konstigt att det där var jag, kan jag nå dit igen?


Veckans viktresultat!

Dagens viktresultat och jag är supernöjd!! Detta firade jag med en julstut! Mums! Går jag ner 0,8 kg till nästa vecka så når jag mitt 5 % mål men jag vågar inte hoppas på för mycket. Jag ska inte ha för höga mål, men visst vore det kul ; ) 

Vikt

Vecka 6. 91,9 kg - 1,0 kg Total viktminskning - 3,7 kg
Vecka 4. 92,9 kg - 0,2 kg Total viktminskning - 2,7 kg
Vecka 3. 93,1 kg + 0,3 kg Total viktminskning - 2,5 kg
Vecka 2. 92,8 kg - 1,0 kg Total viktminskning - 2,8 kg
Vecka 1. 93,8 kg - 1,8 kg Total viktminskning -1,8 kg

Startvikt 95,6 kg


Straffpromenad!

Det har varit lite dålig uppdatering men jag kan börja med att säga att jag föll dit igår. Det var en skitdag igår. Jag havererade dock inte totalt så det känns bra. Som straff ska jag nu ge mig ut i - 16 C för att gå i 45 min till praktiken, inget samåkande här inte! Nu ska kylan få bita i mina kinder!

För övrigt vill jag bara säga att jag gick 20488 steg i måndags! Det är jag iaf glad för! Ikväll är det vägning och fast jag har sköt mig bra denna vecka så funderar jag över det här med vågen... det känns inte helt bra... men vi får väl se. Jag återkommer med resultatet!

RSS 2.0